Οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι ανέφεραν περισσότερα από 17 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια την Τρίτη, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβατικών ταξιδιών στα 114 εκατομμύρια ταξίδια για το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες, Τετάρτη, ο κεντρικός διαχειριστής του σιδηροδρομικού δικτύου China State Railway Group Co., Ltd..

Η ίδια ανακοίνωση των κινεζικών σιδηροδρόμων ανέφερε ότι η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν ασφαλής, σταθερή και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς από την 27η Σεπτεμβρίου, οπότε και άρχισαν οι φετινοί οκταήμεροι εορτασμοί για το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, αλλά και για την Εθνική Ημέρα της Κίνας.

Κίνα: Δεν έχει εξαντλήσει την οικονομική της δυναμική

Η «χρυσή εβδομάδα» του εγχώριου τουρισμού στην Κίνα

Όπως τονίζεται, με ταξίδια σε περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς, στη δυτική έρημο, με την παρακολούθηση δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και με την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, οι Κινέζοι απολαμβάνουν τη φετινή περίοδο των εορτασμών.

Η φετινή εορταστική περίοδος χαρακτηρίζεται ως η «χρυσή εβδομάδα» για τις τουριστικές μετακινήσεις, αλλά και για τη συνολική καταναλωτική κίνηση της τουριστικής αγοράς.

Περισσότερα από 395 εκατομμύρια ταξίδια σε τουριστικές περιοχές έγιναν κατά το πρώτο τριήμερο της εορταστικής περιόδου με ετήσια αύξηση 75,8%, ενώ τα συνολικά έσοδα του τουριστικού τομέα κατέγραψαν αύξηση 125,3% στα 342,24 δισεκατομμύρια γιουάν (44,43 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά το πρώτο τριήμερο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή