Σε μήνυση κατά του Ίλον Μασκ προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σε μια προσπάθειά της να αναγκάσει τον δισεκατομμυριούχο να καταθέσει για την αγορά του Twitter πέρυσι.

Η ρυθμιστική αρχή της Wall Street δήλωσε ότι ο Μασκ δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει τον περασμένο μήνα όπως του ζητήθηκε και ζήτησε από έναν δικαστή να τον αναγκάσει.

Η αρχή εξετάζει τις γνωστοποιήσεις του Μασκ σχετικά με τις συναλλαγές μετοχών, σύμφωνα με την αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Η SEC ξεκίνησε την έρευνά της τον Απρίλιο του 2022 και έχει ζητήσει χιλιάδες έγγραφα από τον Μασκ και άλλα μέρη, ανέφερε η υπηρεσία.

Σύμφωνα με την κατάθεση, η κλήτευση στον Μασκ σχετίζεται με μια «συνεχιζόμενη έρευνα» για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί τίτλων σε σχέση με τις αγορές μετοχών του Twitter από τον Μασκ και τις σχετικές δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Μασκ δεν εμφανίστηκε για κατάθεση, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε να το κάνει και παρόλου που του επιδόθηκε κλήτευση τον Μάιο.

Ο Μασκ επίσης δεν προέβαλε αντιρρήσεις για μια ενδεχόμενη κατάθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μια αμοιβαία συμφωνημένη ημερομηνία, μέχρι δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν ο Μασκ ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι δεν θα εμφανιζόταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία