Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία μεταξύ άλλων των Facebook, Instagram και WhatsApp, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο όπως φόντα εικόνων και παραλλαγές γραπτού κειμένου για όλους τους διαφημιζόμενους.

Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει αυτά τα εργαλεία τον Μάιο, δίνοντας πρόσβαση σε μια επιλεγμένη ομάδα διαφημιστών, σε αυτό που η ίδια αποκαλεί μια «παιδική χαρά δοκιμών». Τα εργαλεία θα είναι διαθέσιμα στον Ads Manager της Meta και το λανσάρισμά τους θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Σχέδια σοκ από την Meta: Facebook και Instagram έναντι συνδρομής

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram να ενσωματώσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα του ώστε να εξορύξει τεράστια αποθέματα δεδομένων του παρελθόντος που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέου περιεχομένου, όπως πεζογραφία, τέχνη και κώδικας λογισμικού.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν AI για επιχειρηματικά μηνύματα στο Messenger και το WhatsApp για να επικοινωνούν με τους πελάτες.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων AI της Meta περιλαμβάνει το γλωσσικό μοντέλο «Llama 2» και ένα AI chatbot με την ονομασία Meta AI που μπορεί να παράγει απαντήσεις κειμένου και φωτορεαλιστικές εικόνες.

Περικοπές προσωπικού

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Reuters αποκάλυψε ότι η Meta σχεδιάζει να απολύσει υπαλλήλους από τη μονάδα Reality Labs που παράγει υλικό και λογισμικό εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Εάν οι περικοπές είναι μεγάλες, θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τα σχέδια του Mαρκ Ζάκεμπεργκ για την κατασκευή προϊόντων επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στο metaverse, ιδιαίτερα τις μάσκες επαυξημένης πραγματικότητας που έχει προβλέψει ότι «θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μας με την τεχνολογία».

Η μονάδα FAST (Facebook Agile Silicon Team), η οποία έχει περίπου 600 υπαλλήλους, εργάστηκε για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων μικροτσίπ για να εξοπλίσει τις συσκευές της Meta, ώστε να εκτελούν μοναδικές εργασίες και να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, διαφοροποιώντας τις από άλλες που εισέρχονται στην αναδυόμενη αγορά AR/VR.

Ωστόσο, η Meta δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει τσιπ που να μπορούν να ανταγωνιστούν το πυρίτιο που παράγεται από εξωτερικούς παρόχους και έχει στραφεί στην Qualcomm, εκ των μεγαλύτερων παραγωγών, για να παράγει τα κατάλληλα υλικά για τις συσκευές της που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI