Με νέο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, απειλεί το Τελ Αβίβ, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ως απάντηση στις επιθέσεις από τον παλαιστινιακό θύλακα. Μάρτυρες επιβεβαίωσαν την παρουσία μεγάλου αριθμού νεκρών και τραυματιών στα νοσοκομεία της Γάζας, μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.

«Είμαστε σε πόλεμο» δηλώνει το Ισραήλ μετά την εισβολή της Χαμάς – Πάνω από 22 νεκροί, 545 τραυματίες και πολλοί όμηροι [Σκληρές εικόνες]

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε 17 στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τέσσερα επιχειρησιακά αρχηγεία της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με το Al jazzera, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ακούγονται εκρήξεις στην πόλη.

Παλαιστίνιοι επιθεωρούν ασθενοφόρο που χτυπήθηκε από ισραηλινή επίθεση [Ibraheem Abu Mustafa/Reuters]

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ δείχνει ισχυρές εκρήξεις στην Γάζα.

Γέμισαν τα νοσοκομεία της Γάζας νεκρούς και τραυματίες – Συγκλονιστικές εικόνες

Μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Al Jazeera την παρουσία μεγάλου αριθμού νεκρών και τραυματιών στα νοσοκομεία της Γάζας.

Το μέσο δημοσιεύει τις πρώτες εικόνες από το νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, όπου μεταφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό.

Παλαιστίνιοι τραυματίες μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό (Abedelhakim Abu Riash/Al Jazeera)

Παλαιστίνιοι κουβαλούν τους νεκρούς τους (Abedelhakim Abu Riash/Al Jazeera)

Νεκροί και τραυματίες μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα (Abedelhakim Abu Riash/Al Jazeera)

Οι παλαιστίνιοι θρηνούν (Abedelhakim Abu Riash/Al Jazeera)

«Θα πληρώσει τίμημα που δεν φαντάζεται»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε πόλεμο, ύστερα από την επίθεση της Χαμάς

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Νετανιάχου, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τιμήμα που δεν φαντάζεται», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε».

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το «Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έπειτα από επείγουσα συνάντηση που είχε στη Ραμάλα με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην «τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.