Γαλλικό… αέρα έχει το σημερινό Doodle της Google που τιμά τη Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall, η οποία θεωρείται ευρέως μία από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες Yé-yé της εποχής της.

Το Yé-yé ήταν ένα στυλ ποπ μουσικής που εμφανίστηκε στη Δυτική – Νότια Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Πατώντας κανείς πάνω στο σημερινό Doodle θα ακούσει τη France Gall να ερμηνεύει κάποια από τα τραγούδια της.

Η France Gall κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1965, με το τραγούδι «Poupée de cire, poupée de son».

Αν και η εμφάνισή τη βραδιά του τελικού μάλλον δεν ήταν η καλύτερή της, το τραγούδι εντυπωσίασε την επιτροπή και κατέκτησε την πρώτη θέση. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κέρδισε μπαλάντα τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Η επιτυχία στη Eurovision έκανε την Gall ακόμα πιο γνωστή πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης και η ίδια ηχογράφησε το «Poupée de cire, poupée de son» στα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ιαπωνικά. Με το ίδιο τραγούδι ήταν στους 14 φιναλίστ για το πιο δημοφιλές τραγούδι της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων της διοργάνωσης το 2005 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης