Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αναζητώντας επί της ουσίας τις στηρίξεις τους για να συνεχίσουν την καλή πορεία που άρχισαν χτες και να αφομοιώσουν την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, μετά και τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,24% στις 33.685 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.343 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,13% στις 13.501 μονάδες.

Στην ασφάλεια των αμερικανικών ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές

Σε επίπεδο τίτλων, η PepsiCo σημειώνει άνοδο περίπου 1,8%, αφού η εταιρεία παραγωγής ποτών και σνακ ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις προοπτικές κερδών της.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί περίπου 9 μονάδες βάσης στο 4,694%, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της σύγκρουσης στο Ισραήλ. Αυτές οι κινήσεις αντικατοπτρίζουν την πρώτη αντίδραση της αγοράς ομολόγων στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, μετά τη χθεσινή αργία για την Ημέρα του Κολόμβου.

Βέβαια, οι ανησυχίες για την πρόσφατη γρήγορη άνοδο των αποδόσεων παραμένουν, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στο Ισραήλ, αναμένοντας επίσης και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Τον τόνο θα δώσουν και τα κέρδη του τρίτου τρίμηνου, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.

«Φυσικά, οι εξελίξεις στο Ισραήλ προκαλούν κάποια ανησυχία στις αγορές. Αλλά αυτό που έχουμε δει με την πάροδο του χρόνου είναι ότι συνήθως, ο αντίκτυπος μακροπρόθεσμα από τα γεωπολιτικά γεγονότα τείνει να είναι κάπως περιορισμένος», δήλωσε η Meera Pandit, αναλύτρια παγκόσμιας αγοράς στην JPMorgan Asset Management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street