Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ μιλάει αυτή την στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Η ανάγκη της απεξάρτησης από τρίτες χώρες όπως φάνηκε τόσο στην περίοδο της πανδημίας, όσο και στα χρόνια της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων δίνει την κατάλληλη πάσα… στον Σύνδεσμο τους αλλά και συνολικά  στους ελάχιστους πλην δυναμικούς εξαγωγείς Έλληνες βιομήχανους να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν.

Τα μέλη του ΣΕΒ πρόκειται να θέσουν ερωτήματα στο νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και φυσικά αναμένονται και τα πρώτα δείγματα γραφής του στα ζητήματα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

13:46 Καταλήγοντας σημείωσε ότι «δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε τους στόχους Δραστική μείωση της κρατικής σπατάλης και πάταξη της διαπλοκής και στήριξη των θεσμών μας. Έχετε απέναντι σας έναν Αριστερό επιχειρηματία. Καταλαβαίνει την αξία του ρίσκου που παίρνετε κάθε μέρα αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δαιμονοποιιεί τη λέξη κεφάλαιο αλλά χρησιμοποιεί για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων που προκαλούνται όπως από την κλιματική αλλαγή και τη στέγη.

13:42 Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε το τρίπτυχο πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. «Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ οριστική ρύθμιση χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων, στροφή πόρων ταμείου ανάκαμψης σε κάθετη παραγωγή και βιομηχανίες που ηγούνται σε κάθε κλάδο. «Όραμα μας είναι μία Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής όπου η σύννομη επιχειρηματικότητα ανθίζει. Όπου το κράτος είναι κοινωνικό και επιτρέπει υψηλού επιπέδου πρόνοια.»

13:41 Μιλώντας για τον ελληνικό τουρισμό υπογράμμισε πώς ενώ οι θάλασσες κατακλύζονται από σκάφη αναψυχής δεν έχουμε ναυπηγεία. «Στα επτά χρόνια που μας χωρίζουν μέχρι το 2030 αμφιβάλω για το αν οι ακολουθούμενες πολιτικές επιτρέπουν να υπάρχει βιομηχανική ανταγωνιστικότητα. Αντί να προωθήσουμε καινοτομία».

13:38 Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: πρώτος, λειτουργία του τραπεζικού συστήματος που δεν έχουν πρόσβαση μικρές επιχειρήσεις, δεύτερον, κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης οι οποίες κατευθύνονται σε παθητικές επενδύσεις και δεν καταλήγουν προς όφελος του τελικού καταναλωτή, δηλαδή των πελατών σας και τρίτον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε δύο καινοτομίες εργαλειοθήκες. Το φόρουμ της βιομηχανίας και τη μελέτη για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία

13:35 «Αν πέσουν οι μικρές επιχειρήσεις τότε οι μεγάλοι του ΣΕΒ θα βρεθούν σε δύσκολη θέση», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.
Αναφορά έκανε στη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία. «Η μεγάλη διαφορά μας από τη ΝΔ είναι ότι θεωρούμε την εργασία μεγάλη παραγωγική δύναμη. Κανόνες και αυστηρό έλεγχο στην αγορά εργασίας. Εσείς ως μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις είναι προς όφελος σας».

13:32 «Από μένα δεν θα ακούτε ούτε ευχάριστα λόγια αλλά ούτε αβάσιμη ή δογματική λογική. Θα ακούτε προτάσεις για συνεργασία».

13:31 Αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάργηση της «εικονικής εργολαβίας» και την μετατροπή σε αορίστου χρόνου της σύμβασης όσων εργάζονται με «μπλοκάκι».

13:30 «Είμαστε μία χώρα με αδύναμη δικαιοσύνη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόσθεσε πώς μέχρι και στις ΗΠΑ έχουν προστασίες και για πρόσληψη και απόλυση. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε δεκάωρη εργασίας χωρίς αμοιβή αλλά με δήθεν υπερωρίες. Δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνουμε συνδικαλιστικά δικαιώματα. Δεν είναι συνταγή για βιώσιμοι κοινωνικό συμβόλαιο. Δεν είναι συνταγή για δάχυτη ανάπτυξης. Δεν είναι συνταγή που θα δουλέψει».

13:28 «Η σύγχρονη Αριστερά αναγνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο που ζούμε. Η λέξη κεφάλαιο δεν τη δαιμονοποιούμε Και η λέξη εργασία είναι συνεργασία.

Μίλησα για την ανάγκη καθιέρωσης stock options. Αναφέρθηκα στη θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων στη μετοχική σύνθεση μίας εταιρείας. Για να επωφελούνται από την υπεραξία. Υπάρχουν τρόποι όπως νομικά και φορολογικά και στο λογιστικό κομμάτι. Μπορούμε να βοηθήσουμε. Το άνοιγμα των ιδιωτικών εταιρειών στους εργαζόμενους στο μετοχικό κεφάλαιο».

13:25 «Μη μου αντιτάξετε μείωση δημόσιου χρέους. Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί» είπε ο κ. Κασσελάκης και τόνισε επίσης πως «δεν θα θέσω σήμερα σε υψηλό βαθμό ιεράρχησης τα ζητήματα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Πιστεύω ότι το δημόσιο χρέος σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα είναι τακτοποιημένο. Το ιδιωτικό χρέος θα το τακτοποιήσει η δική μας πρόταση Και θα την παρουσιάσουμε εκ νέου. Αυτή η έξυπνη μηχανική θα επιφέρει ένα τριπλό win».

13:20 Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

«Απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον. Έχουμε ανάγκη την κουλτούρα ESG. Συνεχίζετε να δίνετε το στίγμα του ESG. Θα είναι ο μεγαλύτερος μοχλός ανισότητας» Για τη Θεσσαλία σημείωσε ότι πήγε ο ίδιος τρεις φορές και πρόσθεσε «έχουν χαθεί ψυχές. Στις επισκέψεις μου τρεις στους τέσσερις δεν πήρανε αποζημιώσεις. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα φαγώθηκαν. Περιμένουμε δήθεν εισαγγελική έρευνα. Ο τόπος αυτός μπορεί να ριμάξει στο μέλλον».

13:16 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι στην Ελλάδα ο μεγάλος ασθενής είναι η Δικαιοσύνη. «Τελευταίοι στην απονομή Δικαιοσύνης σε όλη την Ευρώπη. Για να είσαι πρώτος στη βραδύτητα απονομής Δικαιοσύνης πρέπει να το επιδιώξεις. Γίνεται εσκεμμένα γιατί έτσι ευνοούνται οι λίγοι και οι ισχυροί».

Είναι ντροπή για την ελληνική δημοκρατία. Σε μία δημοκρατία η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι το τελευταίο αποκούμπι του κάθε Έλληνα. Είναι ντροπή να επηρεάζεις. Αλλαγή του ΔΣ της ΑΔΑΕ και βέβαια τα τηλέφωνα μας που παρακολουθούσαν με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Μην αναρωτιέστε γιατί δεν επιστρέφουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό Και το βλέπουν να γίνεται από τους αμερικανοσπουδαγμένους αιρετούς της εξουσίας.

Αν οι πολίτες με τιμήσουν με ψήφο του Έχετε το λόγο μου δεν θα ασκήσω καμία επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης. Ποτέ δεν θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για αθέμιτη ανάπτυξη. Μη με προσεγγίσει κανείς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα πλήρες στελεχωμένο δημόσιο με λίγη γραφειοκρατία. Οι άδειες θα εκδίδονται σύντομα και η επιχειρηματική δραστηριότητα θα διεξάγεται με απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον.

13:14 Ο κ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε αν είμαστε ψωροκώσταινα ή η χώρα που φαίνεται στις αναρτήσεις από τη Μύκονο σημείωσε ότι η χώρα είναι πολύ χαμηλά σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ και στην καινοτομία, ενώ παράλληλα η χώρα είναι στις πρώτες θέσεις σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης στην κύρια απασχόληση.

Είμαστε πρωταθλητές στις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα με 41 ώρες. Είμαστε πρωταθλητές στον μόχθο αλλά και πρωταθλητές στις τιμές ηλεκτρικού, τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Τυχαίνει είμαστε 13οι στο κόστος χάρη στα pass. Ποιος τα πληρώνει; Πληρώνονται από τα νέα παιδιά που προσπαθούμε να μη λεγόμαστε ψωροκώσταινα. Ευνοούν οι πρακτικές τα μονοπώλια. Και λέει ο Μητσοτάκης ότι πήρες pass. Δεν θα μπορούσα ως πρωθυπουργός να πω ότι πήρε pass;

13:10 «Σε μία Ελλάδα που δεν αποκηρύσσει χαστούκια και ρατσιστικά χαμόγελα εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στηρίζοντας τη μοναδικότητα των εργαζομένων. Να στηρίξετε τις γυναίκες για καταγγελίες για σεξισμό. Οι Ελληνίδες και Έλληνες θα επιστρέψουν όταν δουν νέες νοοτροπίες. Δεν είναι μόνο οι απολαβές είναι και οι νοοτροπίες», τόνισε ο κ. Κασσελάκης

13:09: Μετανάστευσα από την Ελλάδα έφηβος, ένας από τους χιλιάδες που επέλεξαν τον δρόμο του εξωτερικού από ανάγκη. Το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της χώρας δυστυχώς είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα, τόσο για την πολιτική, όσο και για τις επιχειρήσεις, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

13:07 «Να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας. Και το γεγονός πως είστε γνώστης των επιχειρηματικών θεμάτων είναι θετικό. Προσβλέπουμε στη συνεργασίας με στόχο τη συμπεριληπτική μακροχρόνια ανάπτυξης της οικονομίας», τόνισε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.