Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) είναι το 17ο πανεπιστημιακό ίδρυμα, του οποίου οι απόφοιτοι μπορούν από σήμερα να εκδώσουν ηλεκτρονικά αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους μέσω του ptyxia.gov.gr. Συνολικά είναι διαθέσιμοι 72.000 τίτλοι σπουδών του ΕΑΠ, που αντιστοιχούν στο σύνολο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων που έχουν απονεμηθεί με ημερομηνία ορκωμοσίας από το έτος 2004 μέχρι και σήμερα.

Gov.gr: Μόνο ψηφιακά από 16.09.23 το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης

Οι απόφοιτοι του ΕΑΠ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet, και τον ΑΜΚΑ τους, μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο του πτυχίου τους είτε πληκτρολογώντας στην αναζήτηση του gov.gr Πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ptyxia.gov.gr.

Το πτυχίο που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης, καθώς και την προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποστείλουν ηλεκτρονικά, αλλά και να το εκτυπώσουν, ώστε να το καταθέσουν έγχαρτα.

Η επιβεβαίωση της γνησιότητας του αντιγράφου πραγματοποιείτai απλά και γρήγορα, μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης docs.gov.gr/validate πληκτρολογώντας το μοναδικό κωδικό επαλήθευσης του εγγράφου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ένταξη των πτυχίων στη διαδικασία ηλεκτρονικής επισημείωσης με τη σφραγίδα της Χάγης e-apostille.gov.gr, η οποία θα απλοποιήσει τη διαδικασία για τους πολίτες που επιθυμούν να αποστείλουν το πτυχία τους στο εξωτερικό.

Ηλεκτρονικά μέσω του ptyxia.gov.gr διαθέτουν σήμερα τα πτυχία τους, τα ακόλουθα 16 πανεπιστήμια:

* Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

* Διεθνές Πανεπιστήμιο Της Ελλάδας

* Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

* Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

* Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)

* Ιόνιο Πανεπιστήμιο

* Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

* Πανεπιστήμιο Αιγαίου

* Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

* Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

* Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

* Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

* Πανεπιστήμιο Πειραιώς

* Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

* Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

* Πολυτεχνείο Κρήτης

Σταδιακά, στόχος είναι να ενταχθούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτική λίστα με τα διαθέσιμα πτυχία ανά Πανεπιστήμιο, καθώς και τα πανεπιστήμια που εκκρεμούν μπορείτε να βρείτε στο: https://ptyxia.gov.gr/universities/

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των πολιτών και των τίτλων σπουδών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα