Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Samsung Electronics αναμένεται να μειωθούν κατά 80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι επιπτώσεις μιας συνεχιζόμενης παγκόσμιας υπερπροσφοράς ημιαγωγών οδηγούν σε απώλειες στα ταμειακά διαθέσιμα του νοτιοκορεατικού τεχνολογικού γίγαντα.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα κερδών του τρίτου τριμήνου την Τετάρτη.

Τεχνολογία: Apple και Samsung Electronics επενδύουν σε εταιρεία ημιαγωγών της Softbank

Τα λειτουργικά κέρδη των μεγεθών πιθανότατα μειώθηκαν στα 2,1 τρισεκατομμύρια γουόν (1,56 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση από 19 αναλυτές.

Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο του 2022 είχαν ανέλθει σε 10,85 τρισεκατομμύρια γουόν.

Σοβαρές απώλειες στο τμήμα ημιαγωγών

Η αντιστροφή οφείλεται στο γεγονός ότι το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας, παραδοσιακά η μεγαλύτερη πηγή κερδών της, πιθανότατα ανέφερε απώλειες τριμήνου μεταξύ 3 και 4 τρισεκατομμυρίων, αφού οι χαμηλές τιμές των τσιπ μνήμης δεν ανέκαμψαν τόσο γρήγορα όσο κάποιοι είχαν προβλέψει.

Οι αναλυτές είπαν ότι οι περικοπές της Samsung στην παραγωγή ημιαγωγών έπληξαν επίσης οικονομίες κλίμακας, αυξάνοντας το κόστος κατασκευής τσιπ.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση μείωσης της παραγωγής τον Απρίλιο, οι αναλυτές είπαν ότι η Samsung μείωσε περισσότερο την παραγωγή της το τρίτο τρίμηνο για να μειώσει τα αποθέματα και να αντιμετωπίσει το πλεόνασμα ημιαγωγών που οδηγεί στη χειρότερη ύφεση του κλάδου εδώ και δεκαετίες.

Η Rival Micron Technology (MU.O) προέβλεψε τριμηνιαία απώλεια τον

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης