Ύστερα από μόλις δύο χρόνια στις ΗΠΑ, η Atmos, θυγατρική της Foot Locker θα κλείσει τα τρία της καταστήματα και το e-shop της, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τη Βόρεια Αμερική και εστιάζει το επενδυτικό της ενδιαφέρον αποκλειστικά στην Ασία.

Οι προσδοκίες ήταν εξαιρετικές τον Νοέμβριο του 2021, όταν η Foot Locker εξαγόρασε την ιαπωνική μάρκα streetwear και την οδήγησε στα πρώτα της βήματα στην αμερικανική αγορά. Τα βήματα αυτά, ωστόσο, δεν διευρύνθηκαν ποτέ και έτσι το fashion brand περιορίστηκε σε τρία φυσικά σημεία  στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσινγκτον, ενώ εξυπηρετούσε τις υπόλοιπες τοποθεσίες μέσω του e-shop της.

Παγκόσμια Τράπεζα: Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη της Αν. Ασίας

Η εξαγορά δεν ήταν απλή, αφού άγγιξε το ποσό των 360 εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα σε μετρητά. Την εποχή της εξαγοράς, τα στελέχη υπογράμμισαν τη σύνδεση της Atmos με την κοινότητα των αθλητικών παπουτσιών, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Dick Johnson να λέει ότι ο ιδρυτής της Atmos, Hidefumi Hommyo, ήταν «ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κουλτούρα των streetwear και των αθλητικών παπουτσιών».

Γιατί φεύγει από τις ΗΠΑ

«Η μάρκα Atmos έχει μια μοναδική και αυθεντική ταυτότητα, χαρακτήρα και πνεύμα. Δεδομένης της δύναμης της Atmos στην Ιαπωνία και την Ασία, επικεντρωνόμαστε στην περαιτέρω επένδυση σε αυτή την αγορά”, δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Atmos Patrick Walsh. “Σύμφωνα με αυτή την εστίαση και τα σχέδιά μας για απλούστευση, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να κλείσουμε τα τρία καταστήματα Atmos στη Βόρεια Αμερική και την ιστοσελίδα Atmos U.S.. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση για την Atmos και παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση της κουλτούρας των αθλητικών παπουτσιών”.

Η απόφαση να κλείσει η επιχείρηση της Atmos στη Βόρεια Αμερική έρχεται μετά την απόσυρση της Foot Locker από μια προγραμματισμένη επέκταση στην Ιαπωνία πέρυσι, εξαιτίας της εμβληματικής και εδραιωμένης παρουσίας της Atmos στην περιοχή αυτή.

Η Atmos νωρίτερα φέτος συνεργάστηκε με τη New Balance για τη δημιουργία ενός event στο κατάστημα της Ουάσινγκτον, προαναγγέλοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τους επόμενους μήνες – κάτι που φυσικά δεν θα υλοποιηθεί.

Η Foot Locker έχει περάσει μια δύσκολη χρονιά μέχρι στιγμής, ανακοινώνοντας σχέδια για το κλείσιμο 400 καταστημάτων μέχρι το 2026, περικόπτοντας θέσεις εργασίας και σημειώνοντας συνεχή πτώση των πωλήσεων. Οι συνολικές πωλήσεις κατρακύλησαν κατά 10% το β’ τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της Atmos μειώθηκαν επίσης κατά 10%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή