Σε συμφωνία για να αποσύρει την μήνυση κατά της Apple και της Broadcom για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στους ημιαγωγούς Wi-Fi, ήρθε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας σύμφωνα με κατάθεση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Λάθη στο λογισμικό και «ένοχες» εφαρμογές υπερθερμαίνουν τα νέα iPhones

Το 2016 το Caltech με έδρα την Πασαντίνα της Καλιφόρνιας μήνυσε την Apple και την Broadcom, ισχυριζόμενο ότι εκατομμύρια iPhones, iPads, Apple Watches και άλλες συσκευές της Apple που χρησιμοποιούν τσιπ της Broadcom παραβίαζαν τις πατέντες ασύρματης επικοινωνίας του.

Στην κατάθεσή του σήμερα Τετάρτη, το Caltech δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από την υπόθεση με επιφύλαξη, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει.

Τον περασμένο Αύγουστο και οι δύο πλευρές δήλωσαν στο δικαστήριο ότι είχαν καταλήξει σε «πιθανό διακανονισμό» χωρίς να αποκαλύψουν πρόσθετες λεπτομέρειες.

Το 2020, οι ένορκοι έδωσαν εντολή στην Apple να καταβάλει 837,8 εκατ. δολάρια και στη Broadcom 270,2 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις για παραβίαση της ευρεσιτεχνίας.

Ένα αμερικανικό εφετείο ανέτρεψε την απόφαση πέρυσι και διέταξε νέα δίκη για τις αποζημιώσεις, κρίνοντας ότι το ποσό ήταν «νομικά αβάσιμο». Η δίκη που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους αναβλήθηκε επ’ αόριστον τον Μάιο.

Το Caltech διευθέτησε μια σχετική αγωγή κατά της Samsung τον περασμένο Αύγουστο. Το πανεπιστήμιο έχει επίσης μηνύσει τις Microsoft, Dell και HP για τις πατέντες Wi-Fi, υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια