Οι βασικοί προμηθευτές της Apple στην Ταϊβάν σημείωσαν άλλη μια σημαντική πτώση πωλήσεων τον Σεπτέμβριο, παρά την κυκλοφορία του νέου iPhone και πολλών συσκευών Android.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών μέσω συμβολαίων στον κόσμο, η Taiwan Semiconductor Manufacturing, τα πήγε καλύτερα σε σχέση με τους αρχικούς φόβους, σημειώνοντας πτώση κατά 13,4%, ενώ η ευρύτερη ομάδα μεγάλων κατασκευαστών εξαρτημάτων και εταιρειών συναρμολόγησης κατέγραψε υποχώρηση κατά 16,4% στα 38,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Η TSMC έχει ξεπεράσει τις μειωμένες πωλήσεις ημιαγωγών, smartphone και φορητών υπολογιστών, καλύτερα από άλλες εταιρείες, χάρη στη ζήτηση που υπάρχει από την Nvidia για τσιπ επιτάχυνσης τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Τιμ Κουκ «ξεφόρτωσε» μετοχές και έγινε πιο πλούσιος κατά 41 εκατ. δολ.

Πτώση στον κλάδο

Οι εταιρείες συναρμολόγησης συσκευών Hon Hai Precision Industry Co., Compal Electronics Inc. και Quanta Computer Inc. σημείωσαν πτώση, αν και η ανταγωνιστική Pegatron Corp. κατάφερε να σημειώσει ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο, αφού είχε τον δεύτερο χειρότερο Αύγουστο στον κλάδο. Τον περασμένο μήνα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο και επέκτεινε τη διψήφια πτώση του Αυγούστου, οδηγώντας σε ύφεση 8,8% για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Το iPhone 15 της Apple κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με τις αναβαθμίσεις στο αρχικό μοντέλο να προκαλούν θετική ανταπόκριση. Ανταγωνιστές στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Xiaomi Corp., Oppo και Honor Device Co. λάνσαραν κι αυτές τα δικά τους νέα προϊόντα. Πέρα από τα πτυσσόμενα μοντέλα που εξακολουθούν να πωλούνται σε σχετικά μικρό αριθμό, οι κατασκευαστές smartphone δίνουν μάχη τα τελευταία χρόνια για την αύξηση των πωλήσεών τους και την ανάπτυξη του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές