«Συναγερμός» σήμανε στα κεντρικά γραφεία της Folli Follie μετά την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει την αναίρεση του πρόσφατου βουλεύματος για το «ξεπάγωμα» περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση του βουλεύματος, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το σχέδιο διάσωσης που έχει συμφωνηθεί με τους ομολογιούχους πιστωτές του ομίλου.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Folli Follie μιλώντας στον OT δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την τροπή της υπόθεσης, επισημαίνοντας ωστόσο πως ελπίζουν το αίτημα να καταπέσει στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου όπου και θα συζητηθεί η υπόθεση.

Ανατροπή στην υπόθεση της Folli Follie – Πιθανό μπλόκο στο «ξεπάγωμα» των assets

Θεωρούν πως το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα ακολουθήσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε το Συμβούλιο Εφετών, όταν εξέδιδε το βούλευμα για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, επιλέγοντας να μην πυρπολήσουν την προσπάθεια διάσωσης.

Υπενθυμίζουν πως το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι από την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και την αναμενόμενη εξυγίανση της εταιρείας, το δημόσιο θα αποκομίσει μεγαλύτερα οφέλη ενώ παραμένοντας αυτά δεσμευμένα θα κινδύνευε και η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της πολύπαθης εταιρείας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από το 2018, και παρά την κρίση που ξέσπασε στον όμιλο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η εταιρεία έχει συνεισφέρει στα δημόσια ταμεία σε ασφαλιστικές εισφορές και φόρους αλλά και σε μισθούς περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Στο… παρά πέντε

Σημειώνουν ακόμη πως η απόφαση των μετόχων επενδυτών να προσβάλλουν το βούλευμα που ξεπαγώνει τα περιουσιακά στοιχεία τους έπιασε εξαπίνης, καθώς όπως λένε η συγκεκριμένη ομάδα ήταν μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι υπερψήφισαν το σχέδιο διάσωσης.

Επισημαίνουν δε πως αιφνιδιάστηκαν ακόμη και από το timing που επέλεξαν να υποβάλλουν την ένστασή τους, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της εκπνοή της προθεσμίας που έδινε ο νόμος ενώ υποστηρίζουν δε ότι οι συγκεκριμένοι μέτοχοι είναι από τους τελευταίους που θα αποζημιωθούν σε περίπτωση που πτωχεύσει η εταιρεία.

Το σκάνδαλο

Να σημειωθεί ότι η εντολή για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie είχε δοθεί το 2018, αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις λογιστικές παρατυπίες της τότε διοίκησης. Την αποδέσμευση ζητούσε μετ’ επιτάσεως η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, υπό τον Γιώργο Σάμιο, καθώς τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία είναι καταλυτικής σημασίας για τη συμφωνία εξυγίανσης.

Και αυτό γιατί η συμφωνία εξυγίανσης με τους ομολογιούχους μπορεί να επικυρώθηκε από το πτωχευτικό δικαστήριο, ωστόσο δεν μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη μεταβίβαση των ακινήτων στους πιστωτές.

Τα περιουσιακά στοιχεία που αποδεσμεύονται

Η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει τα εξής:

1. Ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 497 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο δήμο νέου Ψυχικού.

2. Δύο αγροτεμάχια έκτασης 316 τετραγωνικών μέτρων και 334 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκονται στο δήμο Κορωπίου.

3. Ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.883.34 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κορωπίου – Βάρης.

4. ένα οικόπεδο έκτασης 42.14 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην πόλη των Φηρών.

5. Οριζόντια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 1.110 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας.

6. Γεωτεμαχιο εμβαδού περίπου 16.000 των τετραγωνικών μέτρων με κτίσμα 2 ορόφων εμβαδού τριών χιλιάδων 819 τετραγωνικών μέτρων στην Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας κοντά στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, οικόπεδο εμβαδού 12.000 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Άγιος Στέφανος.

7. Ακίνητο εμβαδού 687 τετραγωνικών μέτρων στο δήμο Κορωπίου.

Μετρητά

Επιπλέον, η απόφαση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει και μετρητά που φτάνουν συνολικά σε 3.087.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ASBIS: Συνεργασία με την Pure Storage για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Pure Storage-ASBIS για πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων στην ελληνική αγορά

Η συνεργασία με την Pure Storage δίνει τη δυνατότητα στην ASBIS να παρέχει ισχυρότερη υποστήριξη στους πελάτες για την επίλυση ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων αποθήκευσης δεδομένων