Ήπια ανοδικά, αλλά και με έντονη νευρικότητα, κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία αξιολογεί πλέον τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι οποίες και διαφοροποιούν αρκετές θέσεις.

Wall Street: Οι Big Tech διασώζουν τον S&P

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,67% στις 33.896 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,66% στις 4.356 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,65% στις 13.494 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζει το penny stock, Rite Aid, η οποία υποχώρησε περισσότερο από 16%, πριν γίνει αναστολή των συναλλαγών, μετά την κήρυξη πτώχευσης της αλυσίδας φαρμακείων. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 11 κατά της πτώχευσης στο Νιου Τζέρσεϊ και διόρισε τον Jeffrey Stein ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Σε ρυθμούς αποτελεσμάτων παραμένει η Wall Street, καθώς το 11% των εταιρειών του S&P 500, μεταξύ των οποίων οι Johnson & Johnson, Bank of America, Netflix και Tesla, έχει προγραμματίσει να κάνει ανακοινώσεις αυτήν την εβδομάδα.

Αύξηση των εκτιμήσεων για τις προοπτικές κερδοφορίας

Πάντως, η RBC αύξησε τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές κερδοφορίας των εισηγμένων του S&P 500 για ολόκληρο το έτος 2023 και 2024. «Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις αναθεωρημένες προβλέψεις μας για τα EPS», δήλωσε η Lori Calvasina, επικεφαλής στρατηγικής. «Πρώτον, η πρόβλεψή μας για το 2024 προϋποθέτει σημαντική συγκράτηση του πληθωρισμού, χαλάρωση των επιτοκιακών πιέσεων στο τελευταίο εξάμηνο του έτους και υποτονικές προβλέψεις για το ΑΕΠ και τη βιομηχανική παραγωγή. Δεύτερον, η πρόβλεψή μας για τα EPS το 2024 προϋποθέτει μικρότερη αύξηση εσόδων και τρίτον… οι νέες προβλέψεις μας για τα EPS υποδηλώνουν ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 4.700 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023 και τις 5.300 μέχρι το τέλος του 2024», δήλωσε η Calvasina.

Οι συμμετέχοντες στη Wall Street προετοιμάζονται για περισσότερη αστάθεια καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός και μαίνεται η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η εστίαση στα κέρδη και στο τι θα κάνει η Federal Reserve με τα επιτόκια μπορεί να δώσει στους επενδυτές κάποια αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Barclays, Ajay Rajadhyaksha.

«Αναμένουμε ότι στα ομόλογα/μετοχές θα επικρατήσουν οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις», εξήγησε ο Rajadhyaksha. «Η αστάθεια των ομολόγων και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά θα πρέπει να αντισταθμιστούν από τα κέρδη και την Fed», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street