Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) συνάντηση Εκπροσώπων της ΓΣΕΒΕΕ και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Οι Εκπρόσωποι των δυο φορέων συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα και τον  προγραμματισμό των εξετάσεων πιστοποίησης που εκκρεμούν αναφορικά με την πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας κομμωτών – κουρέων και τεχνιτών περιποίησης  άκρων που θα πραγματοποιηθούν  σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα εντός του  Νοεμβρίου 2023. Η ΓΣΕΒΕΕ για την υλοποίηση των εξετάσεων θα παρέχει όλες τις δομές που διαθέτει σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και την υποστήριξή της, ώστε όπου δεν υπάρχουν δομές  της Γενικής Συνομοσπονδίας  οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν  με την  υποστήριξη των τοπικών Επιμελητηρίων.

Στην συνάντηση, από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ παρευρέθηκαν ο Προέδρος, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο κ. Ιωάννης Παπαργύρης  Κοινός Εκπρόσωπος των εργοδοτών στην Διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ και η Διευθύντρια του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κα Νατάσα Αυλωνίτου. Επίσης, η Πρόεδρος της της Κλαδικής Ομοσπονδίας Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Ελλάδος (ΚΟΚΚΚΕ), κυρία Μαρία Σωτηροπούλου, ενώ από τον ΕΟΠΠΕΠ ο Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Χρυσανθόπουλος και η  Διευθύνουσα Σύμβουλος, κυρία Γεωργία Ρεμπούτσικα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,  η Γενική  Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας θα παρέχει κάθε μέσο για την ομαλή και επιτυχημένη  ολοκλήρωση των εξετάσεων, τόσο  μέσω των Παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με  τα τοπικά επιμελητήρια όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο σχεδιάζει και εφαρμόζει Eθνικό Σύστημα Πιστοποίησης της μη-τυπικής εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει την αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, και παράλληλα, υποστηρίζει επιστημονικά τις υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις