Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έλαβαν τόνο από τα στοιχεία σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία που έδειξαν ότι σταθεροποιείται η τάση μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,42% υψηλότερα στις 7.056,10 μονάδες. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε και κέρδισε 0,98%, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 0,57%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας πρόσθεσε κατά 1% και ο Kosdaq κέρδισε 0,93%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,75%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας αντέστρεψαν την ενδοσυνεδριακή πτώση και έκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 0,37%.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, όταν και διατηρήθηκε το επιτόκιο αναφοράς δανεισμού της στο 4,1%. Παρόλα αυτά, στο διοικητικό συμβούλιο αναφέρθηκε ότι ίσως χρειαστεί περαιτέρω αυστηροποίηση εάν ο πληθωρισμός αποδειχτεί πιο επίμονος από τον αναμενόμενο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης μειώθηκαν για 12ο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο. Οι εγχώριες εξαγωγές, εκτός πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 13,2% τον περασμένο μήνα, μετά τη συρρίκνωση 22,5% τον Αύγουστο, καθώς οι εξαγωγές ηλεκτρονικών και μη ηλεκτρονικών ειδών μειώθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές