Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την πορεία των ομολόγων παγκοσμίως, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο της Κίνας για τον Σεπτέμβριο.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 2,11% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης αναφοράς της Κίνας CSI 300 υποχώρησε κατά 1,11%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,44% και ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,9%. Στο επίκεντρο των απωλειών ήταν ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com, ο οποίος υποχώρησε έως και 12% στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους. Η Chow Tai Fook Jewelry σημείωσε πτώση 5,19% και η Haidilao έχασε 4,18%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας για τον Σεπτέμβριο παρέμεινε σταθερός, κόντρα στην άνοδο 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Η Κίνα ανέφερε επίσης πτώση 2,5% για τον δείκτη τιμών παραγωγού της, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Reuters για πτώση 2,4%.

Η σταθεροποίηση των τιμών επιβεβαίωσαν αυτό που οι κορυφαίοι αναλυτές της Κίνας χαρακτήρισαν ως «ελικοειδή» οικονομική ανάκαμψη, αφού η χώρα βγήκε από τους δρακόντεους περιορισμούς λόγω Covid προς το τέλος του περασμένου έτους.

Επίσης, η Κίνα ανέφερε μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των εξαγωγών τον Σεπτέμβριο, κατά 6,2%, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης με το ίδιο ποσοστό. Οι εξαγωγές της Κίνας μειώνονται σε ετήσια βάση κάθε μήνα φέτος από τον Μάιο.

Τέλος, το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης αυξήθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο, κατά 0,7% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο. Ο κατασκευαστικός τομέας αναπτύχθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση, επεκτείνοντας την ανάπτυξη 7,7% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές