Επιφυλακτικά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με την εστίαση να παραμένει σαφώς στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα αποτελέσματα των εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των βασικών πόρων όμως να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 7.648 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,15% στις 15.260 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,19% στις 7.035 μονάδες.

Ανέκαμψαν οι ασιατικές αγορές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της βελγικής εταιρείας εξόρυξης Umicore σημειώνουν άλμα άνω του 12%, αφού η εταιρεία μείωσε τον στόχο καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών για το 2026 και ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στον Καναδά καθώς επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής υλικών μπαταριών.

Από την άλλη, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Lonza υποχωρεί κατά 10% λόγω της μείωσης του στόχου περιθωρίου για το 2024 μετά την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τον περασμένο μήνα.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Τετάρτη, ενώ 2.000 στρατιώτες των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές