Οι δαπάνες για την περίοδο των εορτών στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αυξηθούν φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, αν και η αύξηση μεταξύ των αγοραστών μεσαίου εισοδήματος προβλέπεται να είναι πολύ μικρότερη λόγω των επιπτώσεων των φοιτητικών δανείων και της χαμηλότερης αύξησης των μισθών.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte σε 4.330 ενήλικες στις ΗΠΑ που διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι καταναλωτές προβλέπεται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 1.652 δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 14% σε σχέση με το περασμένο έτος. Οι αγοραστές με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μεταξύ 50.000 και 99.999 δολ.  αναμένεται να ξοδέψουν 26% περισσότερα φέτος, ή περίπου 1.534 δολ. Και όσοι κερδίζουν 200.000 δολ. ή περισσότερα αναμένουν ότι τα έξοδα των διακοπών τους θα αυξηθούν κατά 22% στα 3.922 δολ.

Χριστούγεννα από… Οκτώβριο – Πώς θα ψωνίσουν οι νέοι στις γιορτές

Τα φοιτητικά δάνεια

Οι Αμερικανοί με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μεταξύ 100.000 και 199.999 δολαρίων σχεδιάζουν να ξοδέψουν μόνο περίπου 2% περισσότερα φέτος, ή 2.167 δολάρια, καθώς το φορτίο του χρέους των κολεγίων – σε συνδυασμό με την μη αύξηση των πραγματικών μισθών – καθιστά αυτή τη δημογραφική ομάδα λιγότερο αισιόδοξη για τις δαπάνες των εορτών.

Από αυτούς που έχουν φοιτητικά δάνεια, σχεδόν οι μισοί από αυτούς σχεδιάζουν να περιορίσουν τις δαπάνες για τις διακοπές τους, έδειξε η μελέτη.

Εν τω μεταξύ, ένα μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών ενδιαφέρεται για μια συμφωνία. Τα δύο τρίτα λένε ότι θα ψωνίσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών, η οποία περιλαμβάνει τη Μαύρη Παρασκευή και την Κυβερνο Δευτέρα. Αυτό συγκρίνεται με 49% το 2022.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αντικατοπτρίζουν μια θετική προοπτική για την οικονομία των ΗΠΑ και το καταναλωτικό κλίμα. Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, οι λιανοπωλητές προετοιμάζονται για αυξημένη επισκεψιμότητα και διαδικτυακές πωλήσεις, προσφέροντας ελκυστικές προσφορές και προσφορές για να προσελκύσουν τους αγοραστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής