Με νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 84.000 τετραγωνικών μέτρων στο Στόκτον της Καλιφόρνιας, η Walmart σπεύδει να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ως «μεγαλύτερο παντοπώλη» του κόσμου.

Με τις συνεχείς προσπάθειές της να μεγαλώσει τον κατάλογο των κέντρων εκπλήρωσης παραγγελιών νέας γενιάς, η Walmart ποντάρει πολλά στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από την προσφορά ταχύτερης αποστολής και παράδοσης προϊόντων – αυτή τη φορά σε όλη τη Δυτική Ακτή.

Walmart: Ξεπέρασαν κάθε εκτίμηση τα κέρδη β’ τριμήνου

Τον Ιούνιο του 2022, η Walmart παρουσίασε τα σχέδιά της να ανοίξει τέσσερα new generation logistics center, σε μια κίνηση που, όπως είχε πει, «θα εγκαινίαζε μια νέα εποχή στην εκπλήρωση των παραγγελιών» του retailer. Ανακοινώνοντας την ανάπτυξη των τεσσάρων εγκαταστάσεων, η Walmart επισήμανε ότι συνεργάστηκε με την εταιρεία τεχνολογίας Knapp για τη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου, υψηλής πυκνότητας συστήματος αποθήκευσης και ανάκτησης που συμπυκνώνει τη διαδικασία εκπλήρωσης 12 βημάτων του λιανοπωλητή σε μόλις πέντε βήματα και είχε ήδη φέρει το σύστημα αυτό στο κέντρο εκπλήρωσης του λιανοπωλητή στο Pedricktown του Νιου Τζέρσεϊ.

Η Walmart είχε τονίσει τότε ότι οι τέσσερις αυτές μονάδες θα μπορούσαν να παρέχουν στο 75% του πληθυσμού των ΗΠΑ τη δυνατότητα αποστολής την επόμενη ή τη δεύτερη ημέρα σε εκατομμύρια προϊόντα και ότι τα κέντρα αυτά, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά της, θα ανέβαιναν αυτές τις δυνατότητες αποστολής στο εντυπωσιακό 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Ένα βήμα τη φορά

Η Walmart άνοιξε το πρώτο κέντρο εκπλήρωσης επόμενης γενιάς στο Joliet του Ιλινόις τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια εγκαινίασε τον Ιούνιο τη δεύτερη στο McCordsville της Ιντιάνα, η οποία απέχει περίπου 20 μίλια από την Ινδιανάπολη. Το τρίτο φέρεται να έχει προγραμματιστεί να ανοίξει σε λίγες εβδομάδες στο Λάνκαστερ του Τέξας, ενώ το τέταρτο πρόκειται να ανοίξει το επόμενο έτος στο Γκρίνκαστλ της Πενσυλβάνια.

Τώρα, η Walmart επιδιώκει να αυξήσει την ικανότητα εκπλήρωσης των online παραγγελιών της στη Δυτική Ακτή με μια πέμπτη μονάδα. Η εγκατάσταση στο Στόκτον, η οποία θα βρίσκεται 50 μίλια νότια του Σακραμέντο, έχει ως στόχο να ενισχύσει την υπάρχουσα παρουσία της Walmart στην Καλιφόρνια, η οποία περιλαμβάνει οκτώ κέντρα διανομής, τέσσερα κέντρα εκπλήρωσης και 309 καταστήματα λιανικής πώλησης. Η επερχόμενη εγκατάσταση θα χρειαστεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με ανακοίνωση του retailer.

Το omnichannel retail

«Η ανακοίνωση του κέντρου εκπλήρωσης υψηλής τεχνολογίας στο Στόκτον σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της εταιρείας να υλοποιήσει το επόμενο βήμα προς το omnichannel retail», επισήμανε η Karisa Sprague, ανώτερη αντιπρόεδρος των λειτουργιών του δικτύου εκπλήρωσης της Walmart στις ΗΠΑ. «Βασική μας επιδίωξη παραμένει η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών μας για ηλεκτρονικές αγορές».

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Walmart Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά 24%.

Καθώς η Walmart προσθέτει μια νέα εγκατάσταση επόμενης γενιάς στο δίκτυό της, τα καταστήματα εξακολουθούν να αποτελούν βασικό μέρος της στρατηγικής της για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ο retailer εξάλλου σημείωσε ότι οι στόχοι για διψήφια αύξηση της παραλαβής και παράδοσης που πραγματοποιείται από τα καταστήματα, οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου για την εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή