Βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή αεροπορία το νοσοκομείο «The Baptist Hospital» στην περιοχή Αλ Ζαϊτούν στην κεντρική Γάζα, με το υπουργείο Υγείας της Γάζας να κάνει λόγο για 500 νεκρούς.

Αυτό ήταν το νοσοκομείο που είχαν καταφύγει χιλιάδες τραυματίες.

Στα νοσοκομεία της Γάζας είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πιστεύοντας πως δεν θα πέσουν θύματα των βομβαρδισμών.

Ο ναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως «θα δούμε τις λεπτομέρειες και θα ενημερώσουμε το κοινό. Δεν ξέρω να πω αν ήταν ισραηλινός βομβαρδισμός».

Πρόκειται για το The Baptist Hospital ή Al Ahli Arab Hospital στην περιοχή Αλ Ζαίτούν.

Χτυπήθηκε και σχολείο του ΟΗΕ

Σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από χτύπημα του Ισραήλ σε ένα από τα σχολεία της υπηρεσίας στη νότια Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της υπηρεσίας το χτύπημα έλαβε χώρα στον προσφυγικό καταυλισμό του αλ Μαγκάζι δηλαδή σε σημείο στη νότια Λωρίδα της Γάζας και σε μία περιοχή που έχουν σπεύσει πρόσφυγες που έφυγαν από το βόρειο κομμάτι του παλαιστινιακού θύλακα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ.

«Αυτό είναι εξοργιστικό και δείχνει με έναν θρασύ τρόπο πως αγνοούνται οι ζωές των αμάχων. Δεν υπάρχει πλέον ασφαλές σημείο στη Λωρίδα της Γάζας, ούτε καν στις εγκαταστάσεις της UNRWA», ανέφερε ο Φιλίπε Λατσαρίνι, γενικός επίτροπος της UNRWA.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα