Ενισχύονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αύξησαν τη ζήτηση για το μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, για να σχηματίσουν εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός σημείωνε άνοδο 0,3% στα 1.925,29 δολάρια η ουγγιά και τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό αυξήθηκαν 0,1% στα 1.937,80 δολάρια.

Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές του- Το βλέμμα στο ταξίδι Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή

«Η σύγκρουση στη Γάζα συνεχίζει να προσελκύει ροές στο χρυσό, μέχρι να υπάρξει κάποιου είδους κατάπαυση του πυρός ή αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, ο χρυσός θα κυμαίνεται πάνω από το εύρος των 1.900 δολαρίων» εξηγεί στο Reuters ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στο Gainesville Coins.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ την Τετάρτη, καθώς η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επιδεινώνεται.

Ο χρυσός, που συχνά χρησιμοποιείται ως ασφαλής επένδυση σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εντείνεται.

Με το βλέμμα στην Fed

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην ομιλία του Πάουελ την Πέμπτη, η οποία θα μπορούσε να ρίξει περισσότερο φως στην πορεία της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ μετά την πρόσφατη ρητορική του dovish από αρκετούς αξιωματούχους της Fed.

«Αν υπάρξει μια ένδειξη ότι η Fed φτάνει στο τέλος αυτού του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, αυτό θα ήταν καλό για τον χρυσό, ακόμη και αν δεν έχουμε σύντομα μειώσεις επιτοκίων», πρόσθεσε ο Millman.

Οι αγορές εκτιμούν ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης μη αποδοτικού χρυσού.

Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με ισχυρό πρόσημο.

Περιορίζοντας τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ έφτασε σε υψηλό άνω της μίας εβδομάδας.

Το ασήμι σταθεροποιήθηκε κατά 1,4% στα 22,90 δολάριαη ουγγιά, η πλατίνα αυξήθηκε κατά 0,7% στα 897,04 δολάρια. Το παλλάδιο σημείωσε πτώση 1,2% στα 1.130,22 δολάρια..

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities