
Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Σύμφωνα με τη Le Soir, ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία αφού εντοπίστηκε σε καφέ κοντά στο προάστιο. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ατόμου.
Βρυξέλλες: Κατηγορούμενος για τρομοκρατία και στην πατρίδα του ο μακελάρης – Παραμένει ασύλληπτος
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι ένας ύποπτος έχει πυροβοληθεί, αλλά ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για τον Abdesalem L. , τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης κατά των Σουηδών το βράδυ της Δευτέρας.
#BREAKING Suspected shooter arrested after Brussels attack: prosecutors pic.twitter.com/i8m9Wbcki6
— AFP News Agency (@AFP) October 17, 2023
Ερωτηθείσα από την VRT, η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας ύποπτος «πυροβολήθηκε». Χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι το αυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε στο πρόσωπο που εξουδετερώθηκε.
Το «Cage aux Ours» βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την τελευταία γνωστή κατοικία του ατόμου, το οποίο ερευνήθηκε χθες το βράδυ.
Δύο νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα
Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.
Ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής δείχνει τον δράστη, ντυμένο με ένα φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και ένα λευκό κράνος, να κρατά ένα όπλο.
Αφού κατέβηκε από ένα σκούτερ, πυροβόλησε πολλές φορές στο δρόμο πριν κυνηγήσει τα δύο θύματα από την Σουηδία, στην είσοδο ενός κτιρίου. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 19:15 τοπική ώρα.
Εκτός από τα δύο θύματα, τραυματίστηκε ένας οδηγός ταξί αλλά σε σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.
Ο ύποπτος, ο οποίος δηλώνει την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος σε διάφορα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε ταυτοποιηθεί αλλά παρέμενε ελεύθερος.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.