Εξαιρετικά υψηλή απόδοση για τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του δεύτερου major εκπτωτικού event της Amazon, αποτυπώνουν οι μετρήσεις και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από πλατφόρμες και εταιρείες ερευνών.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση που δημοσιεύθηκε αποκλειστικά στο Chain Store Age από την πλατφόρμα ανάλυσης κινητών συσκευών Adjust, οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των Prime Big Deal Days, που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11 Οκτωβρίου, δημιούργησε για πρώτη φορά ένα «halo effect» (θετικές συσχετιζόμενες μετρήσεις απόδοσης) για τις εφαρμογές mobile commerce.

Amazon: Αυξήσεις σε μισθούς και προσλήψεις ενόψει εορτών

«Η Prime Day δεν ήταν απλώς μια επιτυχία για την Amazon, αλλά ένα νέο ρεκόρ πρωλήσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο συνολικά», δήλωσε ο Lou Hong, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Adjust. Κατά τη διάρκεια των Prime Big Deal Days, τα δεδομένα της Adjust δείχνουν παγκόσμιες εγκαταστάσεις για εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου 114% υψηλότερες από την Early Access Sale της Amazon τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτή η σημαντική αύξηση υπογραμμίζει την ευρύτερη τάση των καταναλωτών να βασίζονται όλο και περισσότερο στα κινητά για τις αγορές τους και όλο και περισσότερο για την ανακάλυψη νέων προσφορών».

Τα ευρήματα της Adjust σχετικά με την εγκατάσταση σχετικών εφαρμογών στα κινητά των χρηστών και το χρόνο που περνούν οι χρήστες σ’ αυτές στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Prime Big Deals Day 2023, είναι εντυπωσιακά εάν συγκριθούν τόσο με την Prime Early Access Sale του Οκτωβρίου 2022 (τον πρόδρομο των Prime Big Deal Days) όσο και με την προωθητική ενέργεια Prime Day του Ιουλίου 2023.

Το e-commerce

Τα installations για εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της Prime Big Deal Day 2023 ήταν 30% υψηλότερες από την Prime Early Access Sale τον Οκτώβριο του 2022.

Ενώ οι χρήστες πέρασνα κατά 12% περισσότερο χρονο σ’ αυτές αναζητώντας τη βέλτιστη προσφορά κατά τη διάρκεια της Prime Big Deal Day 2023 σε σύγκριση με την Prime Early Access Sale τον περσινό Οκτώβριο.

Ομοίως τα downloads για shop apps ήταν κατά 3% υψηλότερες κατά τη διάρκεια της Prime Big Deal Day 2023 σε σύγκριση με την Prime Early Access Sale τον Οκτώβριο του 2022. Με το χρόνο να διαμορφώνεται στο +18% μεταξύ των δύο εκπτωτικών events, υπέρ του πρώτου.

Τι έκαναν τα μέλη του Amazon Prime

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Amazon, τα μέλη του Amazon Prime εξοικονόμησαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εκατομμύρια προσφορές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων Prime Big Deal Days του ηλεκτρονικού εμπόρου που πραγματοποιήθηκαν στις 10-11 Οκτωβρίου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Amazon ξεκίνησε την περίοδο εορταστικών αγορών με μια διήμερη αποκλειστική εκδήλωση αγορών τον Οκτώβριο για τα μέλη της Prime.

Την πρώτη ημέρα των Prime Big Deal Days, τα μέλη του Prime στις ΗΠΑ αγόρασαν περισσότερα από 25 εκατομμύρια προϊόντα με παράδοση την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η ανάλυση της Numerator δείχνει ότι οι Prime Big Deal Days είχαν υψηλότερες πωλήσεις από κάθε προηγούμενη προωθητική εκδήλωση της Amazon, με εξαίρεση την υπερπαραγωγή της Prime Day 2023 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την Amazon, οι κατηγορίες ένδυσης, ομορφιάς, σπιτιού και παιχνιδιών ήταν μεταξύ των κατηγοριών με τις καλύτερες πωλήσεις.
Οι πελάτες αγόρασαν εκατομμύρια συσκευές με δυνατότητα Alexa, συμπεριλαμβανομένων των Fire TV και Echo, οι οποίες ήταν best-seller.
Τα Apple AirPods Pro (2ης γενιάς), το φορητό καθαριστικό χαλιών και ταπετσαριών Bissell Little Green Multi-Purpose Portable Carpet & Upholstery Cleaner και τα Crest 3D Whitestrips ήταν μεταξύ των προσφορών με τις καλύτερες πωλήσεις. Τα Squishmallows, το Barbie Toy Boat Playset και το Catan ήταν μεταξύ των παιχνιδιών με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του Prime εξοικονόμησαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, παραγγέλνοντας περισσότερα από 150 εκατομμύρια προϊόντα από ανεξάρτητους πωλητές στο κατάστημα της Amazon, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με τις πετσέτες Clean Skin Club Clean Towels, το μπουκάλι σπρέι Hula Home και το σετ PicassoTiles 100 Piece Set να συγκαταλέγονται μεταξύ των προϊόντων μικρών επιχειρήσεων με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης έναρξης των εορταστικών events.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή