Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Γαλλίας, όταν ελήφθη η ενημέρωση για τοποθέτηση βόμβας σε έξι αεροδρόμια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Monde, στα αεροδρόμια εστάλησαν email στα οποία γινόταν αναφορά για «απειλή επίθεσης».

Συγκεκριμένα, ήδη έχουν εκκενωθεί τα αεροδρόμια της Λιλ, της Νίκαιας, της Λυών και της Τουλούζης με την ιστοσελίδα airlive.net να προσθέτει ότι το ίδιο συνέβη και στα αεροδρόμια στη Ναντ και την Μπωβέ.

Γαλλία: Συναγερμός για απειλή βόμβας στο Παλάτι των Βερσαλλιών – Σε εξέλιξη εκκένωση

Η οδηγία

Μετά την εντολή για εκκένωση των αεροδρομίων, όσοι από τους επιβάτες βρίσκονταν μέσα στα αεροδρόμια έλαβαν εντολή να τα εκκενώσουν, ενώ όσοι βρίσκονταν σε αεροσκάφη τους δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ακόμη, σύμφωνα με Γαλλικά ΜΜΕ, όλες οι πτήσεις από και προς τα έξι αεροδρόμια έχουν ανασταλεί, οπότε οι επιβάτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις αρκετών ωρών.

Δείτε βίντεο από το αεροδρόμιο της Τουλούζης

Φωτογραφίες από την εκκένωση του αεροδρομίου στην Λιλ

Το μήνυμα της διοίκησης του αεροδρομίου της Μπωβέ

Δίχως τέλος οι απειλές για βόμβα

Λίγη ώρα αργότερα στη Νίκαια υπήρξε λήξη συναγερμού καθώς αστυνομικοί εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο αντικείμενο στο Terminal 1. Tις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε μουσεία και μνημεία στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ύψιστου τρομοκρατικού συναγερμού μετά από την επίθεση που είχε σημειωθεί σε σχολείο την προηγούμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή