Η ασφάλεια ενισχύθηκε σήμερα, Σάββατο γύρω από χώρους λατρείας και εβραϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία, ιδιαίτερα στο Παρίσι και τα προάστια του, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Κατόπιν αιτήματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, «έχουμε ήδη δώσει εντολές στους νομάρχες να προστατεύσουν τους κοινοτικούς χώρους και μόλις επιστρέψω στο Παρίσι, θα προεδρεύσω μιας συνάντησης ασφαλείας για να γνωρίζω τις δυσκολίες που θα μπορούσαμε να έχουμε σε εθνικό επίπεδο», εξήγησε ο υπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουλούζη, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει απειλή».

Ισραήλ: Σε «αποδιοργάνωση» τα αεροδρόμια της χώρας – Μείωση πτήσεων από Lufthansa

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «είναι εξαιρετικά προσεκτικός» σε ό,τι αφορά στην προστασία χώρων λατρείας όπως συναγωγές, αλλά και σχολεία.

Στο Παρίσι, ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νούνιες ζήτησε «αυξημένη επαγρύπνηση» από το προσωπικό του σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας.

Μακρόν: Καταδικάζω σφόδρα τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τρομοκρατικές τις επιθέσεις σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter): «Καταδικάζω σφόδρα τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο το Ισραήλ. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους οικείους τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν