Τη χρηματοδότηση ύψους 3,5 δισ. δολαρίων για έργα που αποσκοπούν στην προστασία του γερασμένου αμερικανικού ηλεκτρικού δικτύου από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σήμερα Τετάρτη. Επίσης θα χρηματοδοτηθούν έργα που θα αφορούν στη σύνδεση των συστημάτων μεταφοράς με περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι ΑΠΕ ψαλίδισαν 100 δισ. ευρώ από τους λογαριασμούς των Ευρωπαίων

Η χρηματοδότηση για 58 έργα σε 44 πολιτείες προέρχεται από τον διακομματικό νόμο για τις υποδομές που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το 2021, όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άμεση επένδυση που έχει γίνει ποτέ στο δίκτυο.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τροφοδοτούνται από την κλιματική αλλαγή θα συνεχίσουν να καταπονούν τα γερασμένα συστήματα μεταφοράς του έθνους, όμως η ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν «Επενδύοντας στην Αμερική” θα διασφαλίσει ότι το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής θα μπορεί να παρέχει αξιόπιστα, οικονομικά προσιτή ενέργεια», υπογραμμίζει ο Γκράνχολμ σε ένα δελτίο.

Τα έργα θα βοηθήσουν στην εισαγωγή περισσότερων από 35 GW νέας ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο από αιολική και ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ θα υπάρξουν επενδύσεις σε 400 μικροδίκτυα, ή αυτοδύναμα ενεργειακά συστήματα, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας (DOE). Για περισσότερο από το 75% των έργων υπάρχουν συνεργασίες με το συνδικάτο International Brotherhood of Electrical Workers και στόχος είναι να διατηρηθούν ή να δημιουργηθούν συνδικαλιστικές θέσεις εργασίας.

Αυτός είναι ο πρώτος γύρος επιλογής στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος συνεργασιών ανθεκτικότητας του δικτύου και καινοτομίας, ενός πακέτου ύψους 10,5 δισ. δολαρίων που διαχειρίζεται το DOE.

Περισσότερα από 507 εκατ. δολάρια θα δοθούν στην Περιβαλλοντική Αρχή Χρηματοδότησης της Γεωργίας και σε άλλες ομάδες για ένα έργο που θα βοηθήσει απομακρυσμένες και υποεπενδυμένες κοινότητες στην αναβάθμιση ενός έξυπνου δικτύου με αποθήκευση μπαταριών, τοπικά μικροδίκτυα και νέες γραμμές μεταφοράς.

Στη νοτιοανατολική Πενσυλβάνια, η PECO Energy θα ενισχύσει την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του δικτύου μέσω του μετριασμού των πλημμυρών σε υποσταθμούς, της αντικατάστασης παλαιών υποδομών και της ανάπτυξης συστημάτων μπαταριών για εφεδρική ισχύ.

Ορισμένα έργα αποσκοπούν στην επέκταση της μεταφοράς σε πολλές πολιτείες. Στις δυτικές πολιτείες περιλαμβάνονται η Καλιφόρνια, η Αριζόνα και η Ουάσινγκτον. Η Holy Cross Energy θα ξεκινήσει ένα έργο μετριασμού των πυρκαγιών με μια κοινοπραξία 39 αγροτικών ηλεκτρικών συνεταιρισμών σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο, όπως δήλωσε το DOE. Αυτό θα επιτρέψει τη ενίσχυση των δικτύων με επενδύσεις με πυράντοχες υποδομές, την τοποθέτηση υπόγειων γραμμών και την αναβάθμιση των εναέριων γραμμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια