Διατάξεις με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, με στόχο τη διευκόλυνση των μεταφορών, χαρακτήρισε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2006/1/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18ης Ιανουαρίου 2006 για τη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία (ΕΕ) 2022/738 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Απριλίου 2022, και της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/1187 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2021, περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, και άλλες διατάξεις για τις μεταφορές».

Ιδρύεται Εθνικός Φορέας Οδικής Ασφάλειας

Η κ. Αλεξοπούλου χαρακτήρισε ως αναμφισβήτητη την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει τεθεί η χώρα, σημειώνοντας πως οι μεταφορές αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης των πολιτικών οικονομικής και κοινωνικής προόδου, σύμφωνα πάντα με την στρατηγική που έχει θέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχουμε υποχρέωση για την άμεση υιοθέτηση ευρωπαϊκών οδηγιών και πρακτικών που θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς μας σκοπούς», ανέφερε.

Flyover

Όπως επεσήμανε η υφυπουργός, εν όψει της έναρξης κατασκευής του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover), στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε η έναρξη τριών υποστηρικτικών γραμμών Express, με 16 λεωφορεία, ενώ, όπως είπε, σε αμέσως επόμενη φάση θα προστεθούν 2 έως 3 γραμμές ακόμα, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη 150 οδηγών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η κ. Αλεξοπούλου υπογράμμισε επίσης ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρησιακής ευελιξίας των επιχειρήσεων που μεταφέρουν εμπορεύματα, καθώς και η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

«Θεωρούμε ότι διευκολύνεται η αντικατάσταση του στόλου οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων με οχήματα λιγότερο ρυπογόνα, υπηρετώντας έτσι ένα ευρύτερο σκοπό. Εν τέλει, αφενός εναρμονιζόμαστε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφετέρου παρεμβαίνουμε όπου διαπιστώνουμε την ανάγκη, για να βελτιώσουμε την λειτουργία των μεταφορών προς όφελος του πολίτη», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις