Οι πελάτες του Amazon Pharmacy στην περιοχή College Station του Τέξας, μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν τα συνταγογραφημένα φάρμακά τους με drone, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σε ανάρτησή του την Τετάρτη.

Οι επιλέξιμοι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 500 φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για κοινές παθήσεις όπως το άσθμα και η γρίπη, και θα τα λάβουν άμεσα στην πόρτα του σπιτιού του από ένα drone. Η παραγγελία εκτελείται σε λιγότερο από 60 λεπτά χωρίς επιπλέον κόστος, σύμφωνα με την Amazon.

Το Amazon Pharmacy είναι ένα φαρμακείο με πλήρεις υπηρεσίες στο οποίο οι ασθενείς μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Amazon κυκλοφόρησε την υπηρεσία το 2020 μετά την εξαγορά της PillPack το 2018. Η εταιρεία εργάζεται για να προσελκύσει πελάτες στο Amazon Pharmacy, προσφέροντας προνόμια για εκτέλεση φαρμακευτικών συνταγών και προνόμια εξοικονόμησης για τα μέλη Prime.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα drones της είναι εξοπλισμένα με κάμερες που τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν αντικείμενα όπως ανθρώπους και ζώα. Τα drones πετούν σε ύψος από 40 έως 120 μέτρα σε έναν εναέριο χώρο με «ελάχιστα εμπόδια», ανέφερε η εταιρεία.

Μόλις ένα drone διαπιστώσει ότι ο χώρος παράδοσης είναι ελεύθερος, θα κατέβει και θα απελευθερώσει τη συσκευασία που περιέχει τα φάρμακα του πελάτη. Αλλά εάν το drone εντοπίσει εμπόδια στην περιοχή παράδοσης, θα επιστρέψει στο κέντρο εκπλήρωσης του Amazon και θα προσπαθήσει ξανά την παράδοση αργότερα.

Ποιοι είναι οι επιλέξιμοι πελάτες

Για να είναι επιλέξιμοι για παράδοση με drone, οι πελάτες στο College Station του Τέξας, θα πρέπει να εγγραφούν στο Prime Air και να συμμετάσχουν σε μια στατιστική έρευνα.

Η Amazon εργάζεται για την υπηρεσία παράδοσης με drone εδώ και χρόνια και οι προσπάθειές της έχουν ανάμεικτα αποτελέσματα. Η εταιρεία έχασε δύο στελέχη της τον Αύγουστο, τα οποία ήταν βασικά για τις επιχειρήσεις παράδοσης με drone, και η μονάδα Prime Air έχασε σημαντικό αριθμό εργαζομένων ως μέρος των σαρωτικών απολύσεων που πραγματοποίησε ο CEO Andy Jassy.

Ωστόσο, παρά τις εσωτερικές αλλαγές στην εταιρεία, η Amazon είπε ότι έχει παραδώσει με επιτυχία «εκατοντάδες είδη οικιακής χρήσης» στους καταναλωτές στο College Station από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης