Την πώληση του χαρτοφυλακίου Project Cell με μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ ολοκλήρωσε η Alpha Bank.

Alpha Bank Romania: Συμφωνία για εξαγορά του τομέα λιανικής της Orange Money

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το χαρτοφυλάκιο αγοράσθηκε από τη Hoist Finance, όπως είχε προαναγγελθεί στις 28 Αυγούστου 2023.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η πώληση του δεν θα έχει καμία επίδραση στην κεφάλαια της τράπεζας, ενώ θα συμβάλλει στη μείωση του Δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων κατά 0,2%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της από 28.08.2023 ανακοίνωσή της, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, Alpha Bank Α.Ε., ολοκλήρωσε κατά την 20.10.2023 την πώληση ενός Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής Τραπεζικής, συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου ύψους Ευρώ 1,5 δισ. (με ημερομηνία αναφοράς την 30.09.2022), προς την εταιρεία Hoist Finance AB (publ). Η Συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Τράπεζα και θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της μειώνοντας τον Δείκτη ΜΕΑ κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις