Σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Υγεία και την Ασφάλεια θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης «Ευκαιρίες, κίνδυνοι και προκλήσεις για την Υγεία και της Ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» 2023-2025 και διοργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Ξεκινάμε μία ουσιαστική θεσμική αλλαγή και σας θέλουμε όλους κοντά μας».

Αξιοποίηση ευφυών ψηφιακών εργαλείων

Επίσης, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στο χώρο της εργασίας η ψηφιακή μετάβαση της χώρας, ο κ. Σπανάκης δήλωσε ότι «Η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η τάση για αυξανόμενη αξιοποίηση ευφυών ψηφιακών εργαλείων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητα στις συνθήκες εργασίας, η οποία μας καλεί σε διαρκή ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλίας για την ουσιαστική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».

Κλείνοντας ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης τόνισε ότι «Στο Υπουργείο Εργασίας και Ασφάλειας βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με κοινωνικούς εταίρους, με φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων, των εργοδοτών και των επιχειρήσεων και δεσμευόμαστε για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax