H διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφύγει μια κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, τόνισε η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έκανε λόγο για καθορισμό ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών.

Η Μελόνι έκανε τις πιο πάνω δηλώσεις μιλώντας στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου κορυφής του Καΐρου για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει χερσαία επίθεση στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς που σκότωσε 1.400 Ισραηλινούς και τα σκληρά αντίποινα του Ισραήλ που ήδη έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 4.300 Παλαιστινίους και έχουν τραυματίσει πάνω από 13.000 άτομα.

Ιταλία: Η Μελόνι αντιμέτωπη με τους διεθνείς οίκους

«Αν και οι αφετηρίες μας είναι διαφορετικές, συμφωνούμε όλοι σε αυτό: ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν πρέπει να μετατραπεί σε πολύ ευρύτερη σύγκρουση, θρησκευτικό πόλεμο, σύγκρουση πολιτισμών», πρόσθεσε η Μελόνι μιλώντας στα ιταλικά.

«Έχω την εντύπωση ότι αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης της Χαμάς, όχι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, αλλά μια επίθεση που θα δημιουργούσε ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, που σημαίνει ότι στόχος είμαστε όλοι εμείς, και δεν μπορούμε να πέσουμε σε αυτή την παγίδα, που θα ήταν πολύ ανόητο».

Συνάντηση με Αμπάς

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Κάιρο πριν ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η Μελόνι και ο Αμπάς συζήτησαν την ανάγκη να εργαστούν σκληρά για μια αποκλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και για μια λύση δύο κρατών, είπε η πρωθυπουργός της Ιταλίας στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στην ιδέα της ίδρυσης δύο χωριστών και ανεξάρτητων κρατών, ενός για τους Ισραηλινούς και ενός άλλου για τους Παλαιστίνιους.

«Ελπίζω ότι υπάρχει ευθύνη ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, και μου φαίνεται ότι υπάρχει, για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και να δοθεί μια δομική λύση στη σύγκρουση πρόσθεσε η Μελόνι.

Τόνισε τέλος ότι μια λύση που θα περιλαμβάνει δύο κράτη θα πρέπει να έχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση