H ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρεται στην είδηση της αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου , κατά μια βαθμίδα, στο ΒΒΒ- από τον οίκο Standard & Poor’s, τονίζοντας ότι «η βελτίωση αυτή είναι η πρώτη από το 2013, από τα χρόνια της κρίσης χρέους που κινδύνευσαν να οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία». «Το ότι η Ελλάδα προβιβάστηκε και αναβαθμίστηκε από τον διεθνή οίκο, δεν είναι η μόνη θετική ένδειξη η οποία μπορεί να κάνει τον κόσμο να μιλά για ένα “μικρό ελληνικό θαύμα”», προσθέτει η εφημερίδα του Μιλάνου διότι, όπως γράφει, «σε ό,τι αφορά το 2024, για την Ελλάδα προβλέπεται οικονομική ανάπτυξη από τις υψηλότερες της ΕΕ, ενώ το ελληνικό σπρεντ, πλέον εδώ και καιρό, είναι χαμηλότερο από το ιταλικό».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι χάρη στην θετική αυτή αξιολόγηση θα είναι πιο εύκολο για την Ελλάδα να αποτανθεί στις αγορές για να καλύψει τις ανάγκες της και ότι ο οίκος Standard & Poor’s αναφέρθηκε στη βελτίωση της ελληνικής δημοσιονομικής πραγματικότητας, κρίνοντας την κατάσταση «σταθερή».

ESM: Η Ελλάδα και πάλι στην επενδυτική βαθμίδα – Γιατί είναι σημαντικό να τη διατηρήσει

Η «Corriere»υπενθυμίζει, τέλος, ότι η «στροφή» έφτασε μετά από τρία προγράμματα διάσωσης και αυστηρότατα προγράμματα λιτότητας και υπογραμμίζει τη χαρακτηριστική αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών μας, το οποίο προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και φέρνει συμμετοχική ανάπτυξη».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο facebook την Κυριακή είχε επισημάνει πως “η χώρα είναι μπροστά σε ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας καθώς συνδυάζονται το σωστό μίγμα οικονομικής πολιτικής με την πολιτική σταθερότητα. Και είναι πατριωτικό μας καθήκον να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να προχωρήσουμε μπροστά προς όφελος όλων των Ελλήνων, ιδιαίτερα δε των ασθενέστερων.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση