Διπλή είναι η ανάγνωση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε μεταξύ της Alpha Bank και της Unicredit, κατά την UBS, η οποία τη διαχωρίζει στο σκέλος που αφορά στη συνέργεια για την αγορά της Ρουμανίας και στο σκέλος που αφορά στην απόκτηση του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Alpha Bank από την ιταλική τράπεζα.

Όπως αναφέρει η UBS, η Unicredit συνεχίζει το σχέδιο εξαγορών και συγχωνεύσεων (M&A) στο μέτωπο της Ρουμανίας, ενισχύοντας τη θέση της σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά.

Bloomberg: Πού κλειδώνει το τίμημα της συμφωνίας Alpha -Unicredit

Η συμφωνία θα ενισχύσει τα μη επιτοκιακά έσοδα της ιταλικής τράπεζας, ειδικά μέσω του bancassurance.  Η κεφαλαιακή της επίπτωση θα είναι της τάξεως των 15 μονάδων βάσης στον δείκτη κεφαλαίων CET1 με την ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την απόκτηση του ποσοστού του ΤΧΣ στην Αlpha Bank από την Unicredit, η UBS επισημαίνει ότι χρειάζεται να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για τους επενδυτές. Η ιταλική τράπεζα δεν έχει παρουσία στην Ελλάδα, ενω σαν πρώτη εκτίμηση θα υπάρξουν οφέλη από μερίσματα που θα προέλθουν από την άμεση συμμετοχή της Unicredit στην Alpha bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις