Βρισκόμαστε στο δρόμο προς ένα μέλλον όπου δεν είναι πλέον δυνατό να ξεχωρίσουμε τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο. Αιτία φυσικά μία νέα τεχνολογία: η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση λίγους μήνες πριν, όταν μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου που φορούσε ένα λευκό μπουφάν Balenciaga έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ο αντίκτυπος τεράστιος. Όπως και η ψεύτικες εικόνες που απεικόνιζαν τη «σύλληψη» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Και οι δύο εικόνες δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας μια τα εργαλεία της νέας εποχής που σχηματίζεται μπροστά μας, όπως το Midjourney, το DALL-E 3 και το Stable Diffusion, μια εποχή δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Τα συγκεκριμένα εργαλεία είναι σε θέση να κατακλύσουν το διαδίκτυο με ψευδείς εικόνες, με απίστευτη ταχύτητα.

Όταν κάποτε το να δεις κάτι σήμαινε ότι ήταν πραγματικό, σύντομα οποιοσδήποτε θα μπορεί να δημιουργήσει φωτορεαλιστικές απομιμήσεις με ένα πάτημα ενός κουμπιού.

Με αυτά τα δεδομένα το Politico, δημιούργησε ένα ενδιαφέρον κουίζ. Πήρε μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες της ιστορίας και, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δημιούργησε νέες εκδόσεις τους. Το θέμα είναι αν μπορείτε να ξεχωρίσετε το πραγματικό από το ψεύτικο.

Κάντε το κουίζ και δείτε μόνοι σας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη