Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για να συζητήσουν τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Συμφώνησαν στην συνέχιση των ευρύτερων διπλωματικών προσπαθειών «για τη διατήρηση της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή και την αποτροπή της επέκτασης της σύγκρουσης», ανέφερε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό άμεσα και μέσω των ομάδων τους κατά το επόμενο διάστημα.

Μπάιντεν: «Το Ισραήλ να λειτουργεί με τους νόμους του πολέμου»

Ο Μπάιντεν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος χαιρέτισαν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο στη Γάζα και αναγνώρισαν ότι «χρειάζονται πολύ περισσότερα για να έχουν οι πολίτες» διαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Και οι δύο χαιρέτισαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Τα κράτη του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, ανησυχούν ότι μια ευρύτερη σύγκρουση θα επηρεάσει την εθνική τους ασφάλεια και πιέζουν τους δυτικούς συμμάχους και το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και άρση της πολιορκίας της λωρίδας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μέχρι στιγμής υποστηρίξει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, να λέει ότι μια κατάπαυση του πυρός σε αυτό το στάδιο θα ωφελήσει τη Χαμάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα