Στο τέλος του 2023 προβλέπεται η ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή του Riviera Galleria, του πρώτου παράκτιου mall στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή του Αγίου Κοσμά είναι ένα από τα τοπόσημα της πρώτης φάσης των επενδύσεων της Lamda Development στην περιοχή του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, στον σχετικό διαγωνισμό που διενεργεί η Lamda για το έργο, που ήδη έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις αλλά και οικοδομική άδεια τον περασμένο Αύγουστο,  συμμετέχουν μόνο Έλληνες κατασκευαστές. Ο στόχος είναι οι εργασίες να μπορέσουν να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Lamda Development: Μια «μικρή Αθήνα» στο Ελληνικό

Αυτή τη στιγμή ο όμιλος βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης τεχνικών και οικονομικών προσφορών ανέφερε ο κος Αθανασίου στο περιθώριο των επίσημων εγκαινίων της ξενοδοχειακής μονάδας One & Only Aesthesis στα παλιά Αστέρια, στη Γλυφάδα.

Σημειώνεται ότι έχει προϋπολογιστεί υψηλότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Το κόστος του έργου αρχικά είχε υπολογιστεί σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

To Riviera Galleria, που θα αποτελέσει asset που θα εισφερθεί στη νέα holding του ομίλου Lamda Malls, είναι συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ., φέρει την υπογραφή του κορυφαίου Ιάπωνα και διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma (Kengo Kuma and Associates) και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το ελληνικό μελετητικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN.

Το έργο αποτελείται από τρία  επιμέρους κτίρια με εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών και χώρους αναψυχής, και ενός τέταρτου κτηρίου φορτοεκφόρτωσης.

Τα γραφεία 25 + 140 χιλ. τ.μ.

Για το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024 προγραμματίζεται η πλήρης λειτουργία της εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) για την προσέλκυση επενδυτών όσον αφορά τους γραφειακούς χώρους στο Ελληνικό.

Πρόκειται για τις 4 ενότητες γραφείων συνολικής επιφάνειας 25.000 τ.μ. που έχουν χωροθετηθεί πάνω από το Mall της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, καθώς και την ανάπτυξη γραφειακών χώρων 140.000 τ.μ. σε έκταση 70 στρεμμάτων στο πλάι της λεωφόρου που θα ενώνει τη Βουλιαγμένης με το παραλιακό μέτωπο.

Μετά τον ανασχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα γραφεία πάνω από το εμπορικό κέντρο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ο μελλοντικός προγραμματισμός της Lamda Development τροποποιήθηκε.

Όπως ανέφερε ο κος Αθανασίου, μέρος των παραπάνω γραφειακών χώρων πιθανόν να αξιοποιηθεί από την ίδια τη Lamda, μετακομίζοντας τις κεντρικές της υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις