Ακόμη 300 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα προσδοκά να βάλει στα ταμεία της η Lamda Development από την αξιοποίηση των ακινήτων στο Ελληνικό. Η ζήτηση φαίνεται πως παραμένει ισχυρή για την αγορά κατοικιών στην πόλη που θα δημιουργηθεί στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών, με την εταιρεία να αξιοποιεί το μομέντουμ.

Μέχρι σήμερα οι εισπράξεις από τις πωλήσεις ακινήτων καθώς και από τις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών έχουν φτάσει τα 366 εκατομμύρια ενώ αναμένεται να «κλείσουν» έως το τέλος του έτους στα 900 εκατ. ευρώ.

Ελληνικό: Πώς προχωρούν τα έργα – Πότε θα παραδοθούν προς χρήση

Μόνο από τον πύργο των 50 μέτρων (high rise) που σχεδιάζει η Bjarke Ingels Group, ο οποίος θα διαθέτει 88 διαμερίσματα περιμένει έσοδα 147 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Απόστολο Ζαφόλιας Chief Strategy & IR Officer της Lamda, τα διαμερίσματα θα είναι διαφορετικών τύπων και θα έχουν επιφάνεια από 70 τ.μ. με ένα υπνοδωμάτιο έως 350 τ.μ. με πέντε υπνοδωμάτια.

Την ευθύνη διαμόρφωσης των χώρων έχουν οι ιδιοκτήτες, κάτι που όπως είπε ο κ. Ζαφόλιας παρατηρήθηκε και με τα διαμερίσματα του Riviera Tower.

Road Show στο Μονακό

Να σημειωθεί πως έχουν πουληθεί ήδη όλα τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη των 200 μέτρων επί της παραλιακής (Riviera Tower) και οι βίλες. Μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται πως θα βγουν προς πώληση και κατοικίες σε πιο προσιτές τιμές που θα βρίσκονται στην περιοχή που γειτνιάζει με τον Άλιμο. Μάλιστα, σύντομα η εταιρεία θα βρεθεί σε έκθεση στο Μονακό για να παρουσιάσει τις νέες κατοικίες και να ενημερώσει τους υποψήφιους αγοραστές.

Το κεφάλαιο μαρίνες

Ειδική μνεία έγινε στις μαρίνες. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφόλια, στόχος είναι η αναβάθμιση της μαρίνας στον Άγιο Κοσμά στα πρότυπα του Φλοίσβου ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κλείσει.

Ψηλά μπαίνει ο πήχης και για την μαρίνα στην Κέρκυρα. Η εταιρεία, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό υπό-παραχώρησης για 40 έτη για μεγάλα σκάφη (τύπου mega yacht) πληρώνοντας 89 εκατ. ευρώ, σκοπεύει να διαθέσει περίπου 50 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο project.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή υψηλών προδιαγραφών μαρίνας 98 θέσεων, με χωρητικότητα σκαφών μήκους από 30 έως 140 μέτρα και χερσαίες αναπτύξεις επιφάνειας έως 7.800 τ.μ., με χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων.

Το Χρηματιστήριο

Η χερσαία ζώνη περιλαμβάνει, επίσης, εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πεζοδρόμων, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης. Ο κ. Ζαφόλιας απέφυγε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές πτυχές του project καθώς όπως είπε ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταβίβασης, υπογράμμισε ωστόσο πως στόχος είναι να λειτουργήσει το 2027.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ξεχωριστής οντότητας για τις 3 μαρίνες που ελέγχει ο όμιλος και την εισαγωγή τους, στο Χρηματιστήριο σε μελλοντικό χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις