Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του τρίτου τριμήνου της Αυστραλίας, τα οποία δίνουν ενδείξεις για την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Νοεμβρίου.

Ο πληθωρισμός του τρίτου τριμήνου της Αυστραλίας έφτασε στο 5,4%, ελαφρώς υψηλότερο από το 5,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά χαμηλότερο από το 6% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Αγορές

Στις αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ οδήγησε τα κέρδη στην περιοχή, σημειώνοντας άνοδο 1,13%, τροφοδοτούμενος από τους κλάδους της τεχνολογίας και των καταναλωτών. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας, με τον CSI 300 να σημειώνει άνοδο 0,48%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ΔΤΚ, κλείνοντας στις 6.854,3 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,96%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,94%. Αντίθετα, οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν οι μόνοι σημαντικοί δείκτες σε αρνητικό έδαφος καθώς ο Kospi υποχώρησε 0,55% και ο Kosdaq έχασε 1,36%.

Η Κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden Holdings φέρεται να έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε δολαριακό ομόλογό της, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλες τις αποπληρωμές της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκδίδονται σε δολάρια ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο, η Country Garden απέφυγε οριακά την χρεοκοπία αφού κατάφερε να πληρώσει 22,5 εκατομμύρια δολάρια κουπονιών ομολόγων. Οι πιστωτές της ψήφισαν την παράταση των αποπληρωμών σε έξι χερσαία ομόλογα κατά τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές