Νευρικότητα και ήπιες πιέσεις εμφανίζουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα από τους τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Alphabet, αλλά και τα τελευταία στοιχεία από την αγορά κατοικίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,16% στις 33.195 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,68% στις 4.218 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,21% στις 12.980 μονάδες.

Περιστροφή σε στενό εύρος

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Boeing σημειώνει κέρδη 3,1% αφού τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της εταιρείας έδειξαν ότι τα έσοδα για τα εμπορικά αεροπλάνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία διατήρησε επίσης τις προοπτικές ελεύθερων ταμειακών ροών για το έτος.

Επίσης, οι μετοχές της Microsoft σημειώνουν άλμα 3,5% μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας, ιδιαίτερα από το τμήμα cloud της Azure.

Από την άλλη όμως, η Alphabet υποχωρούν περισσότερο από 6%, καθώς η επιχείρηση cloud της έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, επισκιάζοντας την αύξηση των εσόδων και τα κέρδη της.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη Wall Street, με την IBM και τη Meta να αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Περίπου το 25% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη τρίτου τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτές, το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.

«Συνολικά έχουμε μεικτά έως θετικά αποτελέσματα από τις ανακοινώσεις των εισηγμένων. Έτσι, νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτήν την περίοδο των Goldilocks, όπου μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι θα σταματήσουν να αυξάνουν τα επιτόκια και τελικά θα υπάρξει σταθεροποίηση και ακολούθως ανάπτυξη», σχολίασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Trivariate Research, Adam Parker.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 1% σε προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 20 Οκτωβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε από 7,70% της προηγούμενης εβδομάδας στο 7,90%. Ο Δείκτης Αγορών διαμορφώθηκε στις 127, υποχωρώντας από το 129,8 του προηγούμενου επταήμερου. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αναχρηματοδότησης στεγαστικών δανείων εκτινάχθηκε από τις 347,6 στις 354.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street