Μικρή ενίσχυση καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς  να κυμαίνεται κάτω από το 5% αλλά κοντά σε πολυετή υψηλά, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την κατάσταση της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς  ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,86%. Η απόδοση του 2ετούς  αυξήθηκε κατά περίπου 1 μονάδα βάσης στο 5,08%.

UBS: «Πώς να αντισταθμίσετε τις απειλές για το χαρτοφυλάκιό σας»

Η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε το όριο του 5% τη Δευτέρα, φθάνοντας στο επίπεδο του Ιουλίου του 2007, προτού υποχωρήσει ελαφρά και πάλι και να συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε υψηλά ποσοστά.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και αξιολογούν τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια οικονομία, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα. Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί σημαντική επιβάρυνση των ομολόγων από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος,  ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε περιόδους γεωπολιτικής κρίσης.

Η απόδοση του 10ετούς  ανεβαίνει σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες και έχει φτάσει σε υψηλά πολλών ετών αυτόν τον μήνα. Οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές για τα επιτόκια ενόψει της επόμενης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα δημιουργήσουν αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια και ως εκ τούτου οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα τα διατηρήσει αμετάβλητα.

Την Τετάρτη, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και τις οικοδομικές άδειες για τον Σεπτέμβριο και τις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές