Με άλμα πωλήσεων και κερδοφορίας ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά τα Attica Stores. Η εταιρεία πολυκαταστημάτων, η οποία πέρασε στον έλεγχο της Ideal Holdings στα μέσα του 2023 κατάφερε να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν οι πωλήσεις της Attica Stores αυξήθηκαν κατά περίπου 32,2% και έφθασαν στα 190,62 εκατ. ευρώ έναντι 144,11 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ παρόμοια άνοδο της τάξης του 32% παρουσίασαν και τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 20,2 εκατ. ευρώ από 15,3 εκατ. ευρώ το 2021.

Ενισχυμένη ήταν και η «τελική γραμμή» του ισολογισμού της εταιρείας, με τα κέρδη μετά τους φόρους να εκτοξεύονται κατά 55,1% στα 7,6 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία αποπλήρωσε τραπεζικά δάνεια 14,6 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας την 31/12/2022 τραπεζικά δάνεια 50,28 εκατ. ευρώ.

Νέες επενδύσεις

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις, επιβράδυνση σημείωσαν οι πωλήσεις tax free λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και τον περιορισμό των ταξιδιών από κινέζους επισκέπτες. Βέβαια, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επιπτώσεις αυτές περιορίστηκαν λόγω της αύξησης των τουριστικών ροών από άλλες χώρες.

Η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις και μέσα στο 2023, επεκτείνοντας 2 νέους ορόφους στο κεντρικό της κατάστημα στο City Link και θέτοντας σε λειτουργία νέο κατάστημα Boss στο εμπορικό κέντρο Golden Hall ενώ θα ενισχύσει προϊοντικά το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα λειτουργεί καταστήματα και αποθήκες περίπου 69.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η αλλαγή σκυτάλης

Η εταιρεία συστάθηκε το 2004 από μία ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών από τον χώρο της ένδυσης και των πολυκαταστημάτων μόδας, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος με σκοπό να αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του μεγαλύτερου ελληνικού πολυκαταστήματος. Από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε στον έλεγχο της Ideal Holdings, έναντι τιμήματος 100 εκατ. ευρώ.

Ο χώρος που επελέγη αρχικά για το πολυκατάστημα εκτεινόταν σε 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, σε 8 επίπεδα, εντός του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στον αριθμό 9 της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

Προμηθεύεται εμπορεύματα από 1.000 περίπου brands της Ελλάδας και του εξωτερικού και τα διαθέτει λιανικώς μέσα από το attica, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου λειτουργεί με συμφωνίες τύπου “shops –in –a-shop”. Το προσωπικό ανήλθε την 31/12/2022 στους 957 εργαζόμενους ενώ συνολικά στα καταστήματα απασχολούνται επιπλέον 1.011 περίπου εργαζόμενοι που μισθοδοτούνται από τους προμηθευτές που έχουν υπογράψει σύμβαση «shops in a shop».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα