Ένα πολύ δυνατό τρίμηνο αναμένει η Euroxx να επιβεβαιώσουν οι ελληνικές τράπεζες, ενόψει των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, οι οποίες θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της, αναμένουν ένα πολύ δυνατό τρίμηνο με περαιτέρω επιτάχυνση των καθαρών εσόδων από τόκους, συγκράτηση του κόστους, περιορισμένη ροή νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και χαμηλό κόστος κινδύνου. Διατηρεί, δε, η Euroxx την θετική της άποψη για τις ελληνικές τράπεζες εν όψει των αποτελεσμάτων, με υψηλή πιθανότητα ανοδικής αναθεώρησης για το 2023 και των χαμηλών πολλαπλασιαστών, παρά την επίδοσή τους από τις αρχές του έτους.

Euroxx: Η Alpha Bank φέρνει έναν αξιόπιστο στρατηγικό εταίρο στην Ελλάδα

Κατά μέσο όρο, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 5,1x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2023, με discount περίπου 15% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο (SX7E σε περίπου 6x P/E).


Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Alpha Bank και η Πειραιώς ανακοινώνουν αποτελέσματα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου πριν ανοίξει, η Eurobank ανακοινώνει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ η Εθνική δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία (πιθανή ημερομηνία τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου).

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις