Σε έντονη πτωτική τροχιά βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αφενός αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για το κλίμα στη Wall Street και αφετέρου αναμένουν την σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 2,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,54% στις 7.374 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,33% στις 14.687 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,12% στις 6.837 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, βουτιά 5,5% σημειώνει η BNP Paribas, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη στο γ’ τρίμηνο του 2023. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,66 δισ. ευρώ, χαμηλότερα των εκτιμήσεων για κέρδη 2,75 δισ.

Σήμερα συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την Αθήνα, με την αγορά να αναμένει ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά μετά από δέκα συνεχείς αυξήσεις. Ο μακρύς κύκλος σύσφιξης οδήγησε το βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο 4%, το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης.

Η παγκόσμια άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων επηρεάζει επίσης τις αγορές. Η πρόσφατη αστάθεια μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ για ποσοτική σύσφιξη, ενώ η άνοδος στο 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές για τις μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές