Στα όρια του sell off κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από το άκρως αρνητικό κλίμα της Wall Street, ενώ η αγορά της Αυστραλίας έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 2,23%, ενώ ο δείκτης Kosdaq υποχώρησε 3,45%, καθώς οι μετοχές του προμηθευτή τσιπ της Νότιας Κορέας SK Hynix σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση ζημιών 2,18 τρισ. γουόν (1,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το τρίτο τρίμηνο, σε αντίθεση με τα καθαρά κέρδη 1,11 τρισ. γουόν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,61% στις 6.812,30 μονάδες, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Οκτωβρίου 2022.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 1,97% και ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,25%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,70%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της Κίνας σημείωσε απώλειες 0,60% στο άνοιγμα.

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε με ελαφρώς ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Κορέας. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,6% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Έρευνα του Reuters είχε προβλέψει μέση αύξηση 0,5% για το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές