Λιγότερο από ένας χρόνος απομένει για το Euro 2024 που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας και η ζήτηση για ένα «μαγικό χαρτάκι» για τα τελικά της διοργάνωσης είναι τεράστια. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από δέκα εκατομμύρια αιτήσεις για περίπου ένα εκατομμύριο εισιτήρια που προσφέρονται στην πρώτη φάση πώλησης. Όσο πλησιάζει το τουρνουά, τόσο περισσότερο οι φίλοι του ποδοσφαίρου αναζητούν τρόπους να δώσουν το παρών στη μεγάλη διοργάνωση. Το μόνο βέβαιο είναι πως για να τα καταφέρουν, θα χρειαστούν δύο πράγματα: τύχη και πολλά χρήματα.

Τεράστια η άνοδος των τιμών

«Τέτοια σπουδαία γεγονότα επηρεάζουν σημαντικά τις τιμές των ξενοδοχείων και των εστιατορίων», δηλώνει ο Ρίκο Ντουλίνσκι, νομικός υπεύθυνος του Κέντρου Καταναλωτών του Βρανδεμβούργου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), προσθέτοντας πως «κατά πάσα πιθανότητα οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο μόλις γίνει γνωστό ποιες ομάδες θα συμμετέχουν, πότε και πού».

Ειδικά κατά τις ημερομηνίες των κορυφαίων αγώνων – όπως ο εναρκτήριος αγώνας της Γερμανίας στις 14 Ιουνίου στο Μόναχο και ο τελικός της διοργάνωσης στις 14 Ιουλίου στο Βερολίνο – καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων: μερικά δωμάτια έχουν τιμή ακόμη και πολλαπλάσια των εισιτηρίων, τα οποία κυμαίνονται από 30 μέχρι 1000 ευρώ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Δεν κλείσαμε εμείς τα δωμάτια», δήλωσε στο dpa ο Μάρτιν Κάλεν, επικεφαλής αγωνιστικών θεμάτων της UEFA. Ο Μάρκους Λούτε, γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδοχείων (IHA), δήλωσε από την πλευρά του ότι ο υπολογισμός των τιμών «εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η τοποθεσία, η προσφορά και η ζήτηση, τον ανταγωνισμό, αλλά και το κόστος του».

Το Κέντρο Καταναλωτών προτείνει στους ενδιαφερόμενους να κλείσουν κατάλυμα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι φίλαθλοι θα πρέπει επίσης «να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μη μένουν ακριβώς δίπλα στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα», όπου αυτό είναι εφικτό.

Το θετικό είναι πάντως πως τα εισιτήρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου περιλαμβάνουν κι ένα 36ωρο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χάρη στη συνεργασία με την Deutsche Bahn ακόμη και τα μεγαλύτερα ταξίδια με τρένο θα είναι σχετικά φθηνά για τους φιλάθλους.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου αιτήσεων θα διατεθούν 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια – παρ’ ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καθορισθεί ακόμη ούτε όλες οι συμμετοχές, αλλά ούτε και οι διασταυρώσεις των ομάδων. Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την UEFA, η διαδικασία της κλήρωσης των εισιτηρίων μεταξύ εκείνων που έκαναν αίτηση, θα διαρκέσει μέχρι τις «14 Νοεμβρίου το αργότερο».

Επιμέλεια: Γιώργος Πασσάς

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή