Σε μπελάδες έχει βάλει την Tesla του Ίλον Μασκ το όχημα Cybertruck, καθώς η εταιρεία δυσκολεύεται να μεγεθύνει την παραγωγή του.

Μιλώντας στην κλήση κερδών του τρίτου τριμήνου της Tesla την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι ο μοναδικός σχεδιασμός του Cybertruck σημαίνει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις ως προς την μεγέθυνση της παραγωγής. Η Tesla στοχεύει να παράγει 250.000 φορτηγά ετησίως μέχρι το 2025, σύμφωνα με το  Business Insider.

«Σκάψαμε τον τάφο μας με το Cybertruck», είπε εμφατικά ο Μασκ.

Είναι «ένα από εκείνα τα ειδικά προϊόντα που έρχονται μόνο μία φορά στο τόσο. Και τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν μία στο τόσο είναι απλά απίστευτα δύσκολο να βγουν στην αγορά για να φτάσουν σε όγκο, να ευημερήσουν», πρόσθεσε.

Ο Μασκ είπε ότι ήθελε να «μετριάσει τις προσδοκίες» για το λανσάρισμα του ηλεκτρικού φορτηγού, το οποίο η Tesla ανακοίνωσε ότι θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου.

Προειδοποίησε ότι οι προκλήσεις της κλιμάκωσης της παραγωγής σήμαιναν ότι πιθανότατα θα περάσουν περίπου 18 μήνες πριν το Cybertruck αποδώσει θετικά στις ταμειακές ροές.

«Θέλω να τονίσω ότι θα υπάρξουν τεράστιες προκλήσεις για την επίτευξη όγκου παραγωγής με το Cybertruck και στη συνέχεια τη θετική ροή μετρητών από αυτό. Και αυτό είναι απλώς φυσιολογικό», είπε.

Η κυκλοφορία του Cybertruck έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Tesla. Αν και η εταιρεία κυριαρχεί στην αγορά των EV, το μερίδιο αγοράς της έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια καθώς ανταγωνιστές όπως η Ford και η Rivian επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Το Cybertruck θεωρείται ζωτικής σημασίας για την Tesla για να αποκρούσει αυτόν τον ανερχόμενο ανταγωνισμό. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, το φουτουριστικό φορτηγό αναμενόταν να παράγεται μαζικά από το 2021, αλλά παρουσιάστηκαν αρκετές καθυστερήσεις καθώς η Tesla κλήθηκε να βρει λύσεις αναφορικά με τη μοναδική σχεδίαση του οχήματος και την πολυπλοκότητα της παραγωγής του σε κλίμακα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Ίλον Μασκ έστειλε ένα email στους υπαλλήλους της Tesla τον Αύγουστο λέγοντας ότι το Cybertruck θα πρέπει να είναι τόσο ακριβές όσο ένα τούβλο Lego.

Οι προηγούμενες εκδόσεις του pickup που είδαν το φως της δημοσιότητας επικρίθηκαν για προβλήματα φινιρίσματος, καθώς και δαχτυλιές λόγω του αμαξώματος από ανοξείδωτο χάλυβα.

Παρόλα αυτά, η ζήτηση για το Cybertruck έχει εκτοξευτεί, σύμφωνα με τον Μασκ, ο οποίος είπε την Τετάρτη ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ζητήσει το φορτηγό.

Ένα αλεξίσφαιρο φορτηγό;

Το πολυαναμενόμενο Cybertruck της Tesla είναι αλεξίσφαιρο – ή τουλάχιστον έτσι είπε ο Ίλον ΜΑσκ.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από την επίσημη λέσχη αυτοκινήτων Tesla Owners of Silicon Valley στο X, πρώην Twitter, ένα Cybertruck πριν κυκλοφορήσει επίσημα θεάθηκε κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου, γεμάτο με εσοχές από σφαίρες κατά μήκος της αριστερής πλευράς του.

Μέσα σε 10 λεπτά από τη δημοσίευση του κλιπ και μετά από μια άμεση έκρηξη εικασιών για αλεξίσφαιρες δοκιμές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έσπευσε να αντιδράσει και να εξηγήσει στους χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων τι έβλεπαν.

«Αδειάσαμε ολόκληρο τον τυμπανοειδή γεμιστήρα ενός όπλου Thompson στην πόρτα του οδηγού στυλ Αλ Καπόνε», έγραψε ο Μασκ ως απάντηση στον YouTuber Farzad Mesbahi που ανέβασε ξανά το κλιπ. «Καμία σφαίρα δεν διείσδυσε στο χώρο των επιβατών».

Ενώ ορισμένοι το χαρακτήρισαν «φοβερό» παράδειγμα της καινοτομίας της Tesla, άλλοι δεν εμφανίζονται πεπεισμένοι ούτε για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ούτε για την αυθεντικότητα των ισχυρισμών του Μασκ σχετικά με το κλιπ – το οποίο έγινε viral μόλις μια μέρα μετά από μια ζοφερή κλήση κερδών τρίτου τριμήνου στην οποία ο CEO της Tesla είπε ότι η εταιρεία «έσκαψε τον τάφο μας» με το Cybertruck.

«Βίντεο ή δεν συνέβη ποτέ», έγραψε ένας χρήστης απαντώντας στον Μασκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι δοκιμαστές είχαν πυροβολήσει με ένα υποπολυβόλο Thompson που χρησιμοποιεί  σφαίρα 0,45 ιντσών το Cybertruck.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ με υποπολυβόλο Thompson

Άλλοι γρήγορα παρατήρησαν ότι τα παράθυρα του αυτοκινήτου στερούνταν εμφανώς δοκιμών, αναρτώντας ξανά βίντεο από την κυκλοφορία του Cybertruck το 2019, όταν το τζάμι του παραθύρου έσπασε απροσδόκητα στη μέση μιας επίδειξης όταν ο Μασκ θέλησε να τονίσει την αντοχή του.

Ο Μασκ υποστήριξε τότε ότι το παράθυρο του Cybertruck έσπασε μόνο αφού πέταξαν μια χαλύβδινη σφαίρα, επειδή η πόρτα του πρωτότυπου χτυπήθηκε από μια βαριοπούλα νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή