Τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά επιτόκια και τους επιπτώσεις που θα έχουν στην ευρύτερη οικονομία έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ, μιλώντας με επενδυτές και αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της εταιρείας.

Μάλιστα, περιέγραψε τις προσπάθειες μείωσης του κόστους της Tesla ως «σκάψιμο μιας σήραγγας με ένα κουτάλι» και αποκάλεσε τους ανθρώπους που πιέζουν για συνέχιση της εργασίας από το σπίτι προνομιούχους και άσχετους.

Tesla: Θα ανακαλέσει σχεδόν 55.000 οχήματα Model X

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ζουν από μισθό σε μισθό και με πολλά χρέη. Έχουν χρέη πιστωτικών καρτών, χρέη στεγαστικών δανείων. Έτσι, αυτή είναι η πραγματικότητα για τους περισσότερους ανθρώπους. Μερικές φορές είναι δύσκολο για άτομα με υψηλό εισόδημα, δηλαδή κάποιος που κερδίζει πάνω από 200.000 δολ.  το χρόνο για να καταλάβει πώς είναι η ζωή για κάποιον που κερδίζει πενήντα ή εξήντα ή 70.000 δολ. ετησίως, δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι» υπογράμμισε ο Μασκ.

«Αν το αυτοκίνητό μας κόστιζε το ίδιο με ένα (Toyota) RAV4, κανείς δεν θα αγόραζε ένα RAV4, ή, τουλάχιστον, θα ήταν πολύ απίθανο». Αλλά δεδομένου ότι πολλοί Αμερικανοί αγοραστές αυτοκινήτων δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν μια πίστωση φόρου, «το αυτοκίνητό μας εξακολουθεί να είναι πολύ πιο ακριβό από ένα RAV4, όταν το δεις έτσι», τόνισε.

Οικονομική αβεβαιότητα

«Δεν θέλω να μπω στην τελική ταχύτητα στην αβεβαιότητα. Υπάρχουν πολλοί πόλεμοι που γίνονται και στον κόσμο» είπε, τονίζοντας: «Ζητώ συγγνώμη αν είμαι πιο παρανοϊκός από όσο θα έπρεπε, γιατί μπορεί να συμβαίνει και αυτό, γιατί έχω PTSD από το 2009, πολύ καιρό. Και το 2017 έως το 2019 επίσης δεν ήταν εύκολα χρόνια. Οι άνθρωποι διστάζουν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο εάν υπάρχει αβεβαιότητα στην οικονομία»,

Σχετικά με τις μειώσεις κόστους για την Tesla:

«Είναι σαν το Game of Thrones με σεντς. Εννοώ, ως πρώτη προσέγγιση, εάν έχετε ένα αυτοκίνητο 40.000 $ και περίπου 10.000 αντικείμενα σε αυτό το αυτοκίνητο, αυτό σημαίνει ότι κάθε πράγμα, κατά μέσο όρο, κοστίζει τέσσερα δολάρια. Έτσι, για να μειώστε το κόστος, ας πούμε, κατά 10%, πρέπει να πάρετε 40 σεντς από κάθε μέρος, κατά μέσο όρο. Είναι ένα παιχνίδι με σεντς… Είναι σαν να σκάβετε ένα τούνελ με ένα κουτάλι μερικές φορές».

Δουλεύοντας από το σπίτι

«Αυτά είναι μερικά αληθινά vibes της Μαρίας Αντουανέτας από ανθρώπους που λένε γιατί δεν εργάζονται όλοι από το σπίτι. Τι γίνεται με όλους τους ανθρώπους που πρέπει να έρθουν στο εργοστάσιο και να κατασκευάσουν τα αυτοκίνητα, και όλους τους ανθρώπους που πρέπει να πάνε στο εστιατόριο για να φτιάξουν και να σας παραδώσουν το φαγητό σας; Είναι σαν, για τι πράγμα μιλάτε; Θέλω να πω, πόσο αποκομμένο από την πραγματικότητα πρέπει να είναι το πλήθος που εργάζεται από το σπίτι ενώ εκμεταλλεύεται αυτούς που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή