Υπάρχουν κάποια αντικείμενα και υπηρεσίες που μόνο οι πολύ διάσημοι έχουν το προνόμιο να…. απολαύσουν πρώτοι.

Η ιστοσελίδα Love Money συγκέντρωσε κάποια από αυτά τα αποκλειστικά προϊόντα και μοναδικές υπηρεσίες, τα οποία εμείς τα επεξεργαστήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

Προσκλήσεις για ντεφιλέ μόδας

Λίγες εκδηλώσεις είναι πιο αποκλειστικές από τα ντεφιλέ μόδας των μεγάλων οίκων σε Παρίσι, Μιλάνο και Νέα Υόρκη και η πρόσκληση σε αυτά δεν αγοράζεται, εκτός εάν αγοράσετε προηγουμένως ένα από τα κορυφαία περιοδικά μόδας. Ακόμη και αν είστε ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο CEO αυτοκινητοβιομηχανίας, αν δεν είστε celebrity, ή influencer, πασαρέλα; Δεν θα δείτε.

Αντίθετα οι περσόνες της σόουμπιζ και του λαϊφστάιλ είναι πάντα παρούσες σε αυτές τις εκδηλώσεις, και κάποιες φορές κάνουν και τη βόλτα τους στις πασαρέλες σχεδιαστών των οποίων αποκλειστικές δημιουργίες έχουν αγοράσει για εξαψήφια νούμερα στο παρελθόν.

Αποκλειστικές τσάντες σχεδιαστών

Αναμφισβήτητα, το πιο διάσημο δημιούργημα του οίκου μόδας Hermès, η τσάντα Birkin – που εμφανίζεται στα χέρια διασημοτήτων όπως η Βικτόρια Μπέκαμ, Τζένιφερ Λόπεζ και Κιμ Καρντάσιαν, είναι το απόλυτο σύμβολο κύρους. Αυτά τα εξαιρετικά αποκλειστικά αντικείμενα μπορούν να πουληθούν για εκατομμύρια. Ακόμα κι αν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε την κορυφαία τσάντα, εξακολουθείτε να χρειάζεστε τις κατάλληλες συνδέσεις για να αποκτήσετε μια σπάνια Birkin.

Κάθε Birkin κατασκευάζεται από την αρχή από έναν μόνο σχεδιαστή, χρησιμοποιώντας τα πιο ακριβά υλικά, όπως δέρμα αγελάδας, κροκόδειλου, σαύρας και στρουθοκαμήλου. Και οι πιο αποκλειστικές και ακριβές Birkin μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να κατασκευαστούν. Η πάλαι ποτέ περιβόητη λίστα αναμονής 15 ετών για την τσάντα έχει πλέον καταργηθεί, οπότε πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει αυτό το πολυπόθητο αξεσουάρ; Αν δεν έχετε ένα βραβείο Όσκαρ ή ένα τραγούδι που βρίσκεται στην κορυφή των charts, οι πιθανότητές σας να βάλετε μια Birkin στο χέρι σας είναι ελάχιστες έως καθόλου.

Πρόσβαση σε κλαμπ μόνο για μέλη

Σε ορισμένα ελίτ κλαμπ, η συμμετοχή είναι κάτι που δεν μπορεί να αγοράσει ούτε με χρήματα. Αλλά με τις σωστές συνδέσεις, τη φήμη και το τραπεζικό υπόλοιπο, μπορείτε να γίνετε μέλος αυτών των πολύ αποκλειστικών ομάδων.

Για παράδειγμα, το Hurlingham Club του Λονδίνου είναι μεταξύ των πιο διάσημων χώρων στον κόσμο. Ο σύλλογος, που κάποτε σύχναζε ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’ για σκοποβολή, είναι διάσημος για τις φημισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του. Η ιδιότητα μέλους είναι απίστευτα αποκλειστική με μια λίστα αναμονής 15 ετών, αν και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε τη δυνατότητα να παραλείψει την ουρά και παίζει τακτικά τένις στο χώρο.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ είναι πρόθυμοι να ενταχθούν σε αυτό το διάσημο κλαμπ. Μέσα στα Βραχώδη Όρη, το ιδιωτικό Yellowstone Club διαθέτει 12.000 στρέμματα μονοπατιών σκι παγκόσμιας κλάσης και ένα ορεινό γήπεδο γκολφ 18 οπών. Ενώ οι συνδρομές μέλους είναι μυστικές, τα μέλη υψηλού προφίλ περιλαμβάνουν τον Μπιλ Γκέιτς και τον Μπεν Άφλεκ.

Και δεν είναι το μόνο αποκλειστικό κλαμπ. Σε όλο τον κόσμο ένας σχετικά περιορισμένος αριθμός αποκλειστικών κλαμπ και λεσχών ανοίγουν τις πόρτες τους μόνο για όσους εκείνα θεωρούν άξιους και τα χρήματα ή η φήμη δεν είναι πάντα εγγύηση πρόσβασης.

Ρούχα διάσημων σχεδιαστών κατά παραγγελία

Σας αρέσουν τα σινιέ ρούχα που φοράει η Κιμ Καρντάσιαν με τα παιδιά της και θέλετε και εσείς να αγοράσετε λίγη από αυτή την αίγλη για τα παιδιά σας; Δεν πειράζει που θα χρειαστεί να συνάψετε μια δεύτερη υποθήκη για να χρηματοδοτήσετε μια τέτοια γκαρνταρόμπα, πολλά από τα ρούχα των κροίσων είναι κατά παραγγελία. Για παράδειγμα το κατά παραγγελία σχεδιασμένο δερμάτινο μπουφάν, του ΡΑλφ Λόρεν, φτιαγμένο για τον γιο της Καρντάσιαν. δεν θα το βρείτε προς πώληση ακόμη και στις πιο κομψές μπουτίκ.

ϊσως να πείτε ότι καθένας θα μπορεί να πάει σε ένα καλό ράφτη ή μόδιστρο, αλλά το να φτιάξει ο ίδιος ο Ραλφ Λόρεν το μπουφανάκι του παιδιού σας είναι μάλλον απίθανο, αν δεν είσαι celebrity.

Ιδιωτικές σουίτες σε εκδηλώσεις

Ξεχάστε πως είναι ηο συνοστισμός με τους χουλιγκάνους στις εξέδρες. οι πλούσιοι κάνουν εκδηλώσεις με στυλ, προτιμώντας να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπέιζμπολ ή μια συναυλία της Τέιλορ Σουίφτσε απόλυτη άνεση και με γκουρμέ κέτερινγκ. Αλλά δεν είναι φτηνά…

Η Αμερική έχει μερικές από τις πιο ακριβές σουίτες. Στη Νέα Υόρκη, οι ιδιωτικές σουίτες στο Yankee Stadium κυμαίνονται από $10.000 και $20.000 για ένα μόνο παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, στο Σαν Φρανσίσκο, οι πολυτελείς σουίτες στο στάδιο των 49ers κοστίζουν έως και $45.000 ανά παιχνίδι.

Στο παγκοσμίου φήμης Madison Square Garden, όπου παίζουν οι Νιου Γιορκ Νικς, αναμένεται να πληρώσουν από $4.000 έως $50.000 κατά μέσο όρο, με τα πακέτα σουιτών υψηλότερης κατηγορίας να φέρονται να στοιχίζουν $400.000. Δεδομένης αυτής της τιμής, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και οι διασημότητες ενθουσιάζονται όταν δίνουν μια πρόσκληση για παραμονή σε μία από αυτές τις σουίτες, και συνήθως τους δίνονται δωρεάν για να απολαύσουν την παρέα των διασήμων οι μεγαλοσχήμονες και ιδιοκτήτες των ομάδων.

Οι καλύτερες θέσεις σε ματς και αγώνες

Όταν πρόκειται για ζωντανά αθλήματα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι μέσα στη δράση. Αλλά οι θέσεις δίπλα στον αγωνιστικό χώρο είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτηθούν από κοινούς θνητούς, και δεν μιλάμε για το θρυλικό Θύελλα Κατσικάς – με Αστέρα πετρίτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, δεν έχει σημασία πόσο βαθιές είναι οι τσέπες σας – απλά δεν μπορείτε να αγοράσετε τέτοιες θέσεις. Κάποιοι μπορούν, αλλά πως; Το κλειδί είναι η φήμη. Για παράδειγμα, στο Madison Square Garden, κάθε παιχνίδι διαθέτει 20 θέσεις για διασημότητες που επιλέγονται από με βάση ποιους πιστεύουν ότι οι φαν θα ενθουσιαστούν να δουν.

Η μαύρη κάρτα Amex Centurion

Για να αποκτήσετε μία από αυτές τις πιστωτικές κάρτες από τιτάνιο, θα πρέπει να κληθείτε να υποβάλετε αίτηση. Ενώ η American Express είναι μυστικοπαθής σχετικά με το τι χρειάζεται για να λάβετε μια πρόσκληση, οι ελάχιστες εκτιμήσεις δαπανών ποικίλλουν από $250.000 έως εκατομμύρια ετησίως. Μόλις εγκριθεί, θα χρεωθεί τέλος έναρξης $10.000, καθώς και μια πρόσθετη ετήσια χρέωση $5.000.

Τι θα σας φέρει αυτή η κάρτα εκτός από έναν βαρύ λογαριασμό; Η Amex δεν λέει πολλά, εκτός από το ότι τα οφέλη περιλαμβάνουν «σπάνια» ταξίδια, γαστρονομικές απολαύσεις και εμπειρίες ψυχαγωγίας. Άλλες αναφορές μιλάνε για απεριόριστο όριο δαπανών, προσωπική υπηρεσία θυρωρού, αναβαθμίσεις πτήσεων και δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Οι κάτοχοι καρτών Centurion είναι επίσης γνωστό ότι πολλές φορές έκλειναν ολόκληρα καταστήματα μόνο και μόνο για να τους αφήσουν να ψωνίσουν με την ησυχία τους.

Προσκλήσεις σε θρυλικά πάρτι

Σε όσους ζουν σε αυτούς τους πολυτελείς κύκλους αρέσει να να κάνουν παρέα μεταξύ τους, οπότε αν είστε αρκετά τυχεροί να είστε φίλοι με κάποιον κροίσο, το πιθανότερο είναι ότι θα προσκληθείτε σε μερικά απίστευτα σουαρέ. Για τα 55α γενέθλιά του, ο Βρετανός μεγιστάνας του λιανικού εμπορίου Φίλιπ Γκριν πήρε 100 από τους στενότερους φίλους του για ένα πενθήμερο πάρτι στις Μαλδίβες. Σε έναν θύλακα στον Ινδικό Ωκεανό, υπήρχαν πυροτεχνήματα και ανοίχτηκαν 3.000 μπουκάλια σαμπάνιας.

Πολλά δωρεάν πράγματα

Τα άτομα για τα οποία μιλάμε έχουν ήδη τραπεζικά υπόλοιπα που λήγουν σε έξι μηδενικά, αλλά επίσης λαμβάνουν δωρεάν αντικείμενα και υπηρεσίες αξίας χιλιάδων δολαρίων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ από το New York Magazine, ακόμη και οι τρίτης διαλογής διασημότητες κάνουν σοβαρή «μπάζα» απλά περπατώντας στο κόκκινο χαλί και δείχνοντας το πρόσωπό τους σε εκδηλώσεις. Τα δώρα περιλαμβάνουν τα πάντα, από iPad και διακοπές μέχρι κοσμήματα και επώνυμα ρούχα.

Ιδιωτικές συναυλίες

Ενώ πολλοί από εμάς μετά βίας μπορούμε να αγοράσουμε ένα εισιτήριο για να δούμε το αγαπημένο μας συγκρότημα σε συναυλία, οι υπέρ-πλούσιοι προτιμούν ένα πιο οικείο περιβάλλον. Το 2005, ο Ρώσος τραπεζικός μεγιστάνας Αντρέι Μελιτσένκο πλήρωσε την Κριστίνα Αγκιλέρα και την Ουίτνεϊ Χιούστον για να τραγουδήσουν γι’ αυτόν και τη σύζυγό του στη Γαλλία. Και, σύμφωνα με το Forbes, ένας άγνωστος επιχειρηματίας φέρεται να πλήρωσε στους Eagles 6 εκατομμύρια δολάρια για να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι, το Hotel California, όταν επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια ανά λεπτό, ή ίσως λιγότερο καθώς το τραγούδι διαρκεί 6’44”.

Και αυτό είναι τυχαίο δείμα. Το 2015, ο επιχειρηματίας Ραλφ Ουίτουορθ πλήρωσε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια  για μια ιδιωτική συναυλία των Rolling Stones σε έναν μικρό χώρο στην Καλιφόρνια. Το 2016, ο Νιλ Γιανγκ ερμήνευσε το κομμάτι του 1970 Till The Morning Comes ζωντανά για πρώτη φορά σε μια ιδιωτική παράσταση στο Παρίσι για τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο EΕντουάρ Καρμινιακ. Πολύ ιδιαίτερο πράγματι!

Πρόσβαση σε μοναδικά αυτοκίνητα

Όπως πολλά πράγματα σε αυτήν τη λίστα, τόσο τα χρήματα όσο και η δύναμη είναι τα κλειδιά για να έχει κανείς τα καλύτερα προνόμια, και το ίδιο ισχύει για τα πολυτελή αυτοκίνητα. Όταν η Ford αποκάλυψε το GT Supercar, οι λάτρεις των αυτοκινήτων έκαναν ουρά για να το αγοράσουν. Αλλά με μόνο 500 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, η Ford επέλεξε ποιοι υποψήφιοι, που έπρεπε να υποβάλουν αίτηση online, είχαν το προνόμιο να δαπανήσουν $400.000.

Πρόσβαση σε αποκλειστικές εφαρμογές γνωριμιών

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς βρίσκουν συντρόφους  οι διασημότητες; Αντί για το Tinder, η ελίτ έχει τη δική της αποκλειστική τοποθεσία γνωριμιών, τη Raya, και οι σταρ του Χόλιγουντ Τσάνινγκ Τέιτουμ και Ντριου Μπάριμορ μεταξύ των διάσημων προσώπων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Αλλά προτού βιαστείτε να εγγραφείτε, αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να κάνετε αίτημα για συμμετοχή και η δύσκολη διαδικασία αίτησης απαιτεί παραπομπή από ένα υπάρχον μέλος της Raya. Έτσι, εάν δεν έχετε έναν πλούσιο ή διάσημο φίλο εύκαιρο, είναι απίθανο μπείτε στην εφαρμογή σύντομα.

Η κάρτα High Five του Nando’s

Ο νούμερο ένα κανόνας για το Nando’s High Five; Ποτέ μην ζητήσετε ένα. Σύμφωνα με την αλυσίδα εστιατορίων κοτόπουλου, αυτό απλά δεν υπάρχει για κοινούς θνητούς. Το Nando’s είναι διαβόητα μυστικοπαθές σχετικά με την ύπαρξη της μαύρης κάρτας, αλλά πιστεύεται ότι παρέχει στον ιδιοκτήτη και σε πέντε φίλους απεριόριστη κατανάλωση στα Nando’s για ένα χρόνο. Η κάρτα δεν μπορεί να ζητηθεί και δεν μπορεί κανείς να αιτηθεί την παροχή της, αλλά χαρίζεται σε μια χούφτα ανθρώπων της ελίτ, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει τοπ εταιρικά στελέχη και διασημότητες όπως ο Ε>ντ Σιράν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Όπρα Ουίνφρεϊ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή