Ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, ανέφερε την Πέμπτη ότι η χρηματοδότηση για την υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ θα πρέπει να διαχωριστεί, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος και η παράταξη του δεν θα εγκρίνουν το πακέτο των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΗΠΑ: Μπορεί η Αμερική να διαχειριστεί 2+1 πολέμους;

Σύμφωνα με το Reuters, σε συνέντευξη του στο Fox News, ο νέος πρόεδρος εξέφρασε έντονη ανησυχία για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ενώ ανέφερε ότι αν αποφασιστεί να δοθούν χρήματα στο Ισραήλ πρέπει να χρηματοδοτηθούν από περικοπές που θα γίνουν από άλλους τομείς. Συνάντησε δε τον Μπάντεν και είπε στους συμβούλους του στον Λευκό Οίκο, ότι θα πρέπει να διαχωριστούν τα πακέτα χρηματοδότησης.

Τι ανέφερε ο Τζόνσον σχετικά με το θέμα

Ως προς τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ο νέος πρόεδρος ανέφερε «Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο στόχος της βοήθειας αυτής στην Ουκρανία». «Ο Λευκός Οίκος δεν το έχει προβλέψει», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζόνσον ανέφερε στη συνέντευξη ότι «Το Ισραήλ είναι ένα ξεχωριστό θέμα – θα προωθήσουμε ένα αυτόνομο πακέτο χρηματοδότησης για το Ισραήλ (πάνω από 14 δισεκατομμύρια δολάρια». Είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής θα ψάξουν άλλους τομείς για περικοπή του προϋπολογισμού για να χρηματοδοτήσουν το Ισραήλ.

Το αίτημα Μπάιντεν και ο στόχος του

Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε αίτημα προς το Κογκρέσο προκειμένου να παράσχει 106 δισεκατομμύρια συμπληρωματικής χρηματοδότησης σε Ισραήλ και Ουκρανία. Το πακέτο περιλαμβάνει 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ για τη χρηματοδότηση υποστήριξης αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας και άλλες πρωτοβουλίες, καθώς και 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.

Στην ουσία, το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου που προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ προορίζεται για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας και τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση του Ισραήλ.

Θεωρεί επίσης πως η συμπερίληψη χρημάτων για το Ισραήλ θα βοηθήσει προκειμένου να πειστούν οι Ρεπουμπλικάνοι να υποστηρίξουν το μέτρο, την ώρα που οι ίδιοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την αποστολή πρόσθετων χρημάτων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αργεντινή: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,8%, αλλά πλέον γίνεται αισθητή η ύφεση
Διεθνή |

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή που βυθίζεται πλέον στην ύφεση

«Καθώς οι μισθοί δεν ακολουθούν τον πληθωρισμό, είναι σαν να μη βλέπουμε καμία αλλαγή» λέει εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή όπου πλέον έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η ύφεση.